Despre Lugoj și lugojeni! Concurs interactiv de cultură generală dedicat elevilor din municipiu

Clubul Copiilor Lugoj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” și Biblioteca Municipiului Lugoj derulează până în 26 aprilie proiectul educațional „Lugoj și lugojeni” – concurs de cultură generală despre trecutul și prezentul orașului.

Orice localitate își are istoria ei, are o vechime, o întindere în timp și spațiu, are personalitățile ei cu care se poate mândri, iar pentru generația tânără este important și benefic să cunoască toate aceste detalii. Obiectivul proiectului „Lugoj și lugojeni” este acela de a facilita apropierea elevilor din învățământul gimnazial de istoria locală și de comunitate, prin activități de educație non-formală de tipul jocului online.

La competiție pot participa elevii claselor de gimnaziu din Lugoj, concursul desfășurându-se pe platforma Kahoot. Aceasta reprezintă o platformă pe care se pot face jocuri interactive, iar copiii o cunosc destul de bine, deoarece este utilizată deseori la clasă pentru teste. În cadrul competiției, participanții vor avea întrebări cu mai multe variante de răspuns la care trebuie să răspundă într-un interval de timp prestabilit.

Pentru a participa la joc, concurenții trebuie să acceseze un link, transmis de către organizatori pe pagina de Facebook a Clubului Copiilor în data de 19 aprilie 2021, apoi să introducă numele de joc în câmpul special dedicat. Pentru validarea rezultatelor concursului este obligatoriu ca numele de joc sa fie identic cu cel din certificatul de naștere/CI. (exemplu: Ionescu Ana).

Se vor acorda diplome și premii pentru concurenții clasați pe locurile I-V și diplome de participare pentru locurile VI-XV, iar pentru a putea intra în posesia diplomelor și a premiilor concurenții trebuie să prezinte la festivitatea de premiere carnetul de elev.

Calendarul de desfășurare a evenimentelor cuprinde, în perioada 29 martie-18 aprilie, postarea materialelor informative legate de trecutul și prezentul orașului Lugoj pe pagina de Facebook a Clubului Copiilor și a partenerilor; între 19 şi 22 aprilie, desfășurarea propriu-zisă a concursului; în data de 23 aprilie se vor anunța rezultatele competiției, iar în 26 aprilie, de la ora 15, are loc festivitatea de premiere la Clubul Copiilor Lugoj.