Despre bullying cibernetic și provocările internetului, cu polițiștii la școală

politia locala

Cu ochii mari și curioși, cu mintea sclipitoare, peste 100 de elevi ai claselor a V-a și a VI-a de la Liceul de Artă „Ion Vidu” i-au primit în rândurile lor pe polițiști. S-a discutat despre bullying și provocările internetului.

Polițiștii din cadrul Biroului Analiză și Prevenire a Criminalității de la IPJ Timiș și cei de la Locală le-au explicat elevilor cum să se fereasc ăpe pericolele din mediul on-line, dar și cum să combat bullyingul sau alte situații în care pot fi victime.

„De la modul în care se deplasează la școală și expunerea lor la diferite accidente ori la a cădea victime ale furturilor din buzunare sau violenței, la pericolele care îi pândesc pe internet și până la cazurile de bullying și mai ales de cyberbullying, au fost subiecte explicate de reprezentanții celor două instituții și exemplificate de cei mici din experiența proprie. Dezbaterea, care s-a dorit de la început una interactivă, care să le stârnească interesul, dar și care să le aducă un plus de încredere în oamenii în uniformă pe care îi întâlnesc pe stradă, face parte dintr-un proiect de parteneriat al Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara cu instituția de învățământ, urmând ca echipele mixte să fie prezente și la întâlniri cu elevii claselor mai mari, mai ales că aceste subiecte îi interesează și pe aceștia. Deschiderea către colaborarea cu unitățile de învățământ interesate, pe lângă cele deja repartizate pentru supraveghere și menținerea a ordinii publice în momentele în care elevii vin și pleacă de la cursuri, reprezintă o schimbare de viziune și o abordare modernă a activității de prevenire a faptelor de natură contavențională și infracțională în rândul elevilor din Timișoara”, a explicat Poliția Locală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/