Deslușirea enigmei primarilor din Clisura Dunării

Apariția lui Adrian Torma la brațul Luminiței Jivan, în cadrul discuțiilor purtate la București pentru soluționarea unor probleme de interes ale orașului Moldova Nouă, a stârnit o serie de reacții în lumea politicului din Caraș-Severin, mai ales datorită faptului că cei doi subiecți (Jivan și Torma) fac parte din tabere politice diferite. Asta ca asta, însă susținerea primarului PNL din oraşul de la malul Dunării de către toți primarii PSD din zona Clisurii, prin vocea edilului comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu (în cadrul unei emisiuni live pe Facebook), chiar că a picat ca o bombă pentru electoratul cărășean. E ca și cum Adam și Eva s-ar pune de acord să restabilească liniștea din Grădina Edenului.

Apropierea dintre Adrian Torma și Nicolae Tismănariu a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că, în trecut, cei doi șefi ai administrațiilor locale nu păreau să aibă prea multe în comun. În acest sens, l-am rugat pe edilul comunei Gârnic să ne rezume în câteva cuvinte motivul pentru care a luat hotărârea de a-l susține pe liberal. „Noi, primarii, de anul trecut am început s-avem întâlniri, cam lunare, cu domnul primar de la Moldova Nouă, încercând să promovăm toată zona. Și asta pentru că nu se poate promova doar o localitate separat până nu se va promova toată zona! De aici apropierea asta între noi, pentru că nu poate să fie o ură politică între administrații! Doar suntem oameni și suntem puși pentru comunitate, nu pentru anumite persoane”.

Întrebat cum vede relația dintre Adrian Torma și deputatul Jivan, dar mai ales dacă consideră că edilul PNL-ist ar fi un cal troian menit să destabilizeze PSD-ul, edilul din Clisură vine cu următoarele clarificări: „Eu văd mai mult o apropiere între Luminița Jivan și autoritățile locale! Că Moldova Nouă e condusă de un primar PNL, asta e o altă discuție, doar că doamna deputat ajută nu doar Moldova Nouă, ajută toate comunitățile din județ, indiferent de culoarea politică. Nu e un cal troian! Doamna chiar dorește să se implice în a ajuta comunitățile”.

Orice regulă poate fi încălcată atâta timp cât rezultatul final este unul pozitiv!

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Susținerea față de Torma, în spațiul public, de către Tismănariu, în special pe tema aducerii unui investitor solid în Clisură, denotă că cei doi primari sunt dispuși să-ngroape securea războiului pentru binele alegătorilor: „Eu nu pot să spun că am o relație rea cu domnul primar, nu pe o linie politică! Noi suntem interesați pentru a sprijini comunitățile și toate comunele din zonă suntem interesate s-aducem un investitor mare. De ce? Pentru că, la acea firmă, vor fi beneficiari și oameni din comunitatea noastră! Sperăm să rezolvăm acest lucru și cunoaștem situația că s-a mers la București cu doamna deputat. Chiar ne-am oferit să mergem toți primarii din zonă la București pentru a solicita acest sprijin pentru Moldova Nouă”.

Ținând cont că Tismănariu a vorbit în numele primarilor PSD din Clisură, cu privire la susţinerea PNL-istului, am fost curioși să aflăm dacă, în interiorul social-democraților, există și voci nemulțumite față de această poziție. Astfel, șeful administrației de la Gârnic vine cu următoarea clarificare: „Din cadrul PSD nu cred, pentru că doamna Luminița Jivan a ajutat toți primarii. Știm asta încă dinainte de a veni dânsa președinte interimar. Acest lucru se-ntâmpla și când lucra la Consiliul Județean, la Prefectură – a ajutat și primarii de altă culoare poitică. E un caz permanent în Caraș-Severin, în care primarii de altă orientare politică au fost ajutați de doamna deputat”.

publicitate si promovare online banner maxagro