Oravița și Băile Herculane au și ele operatori de salubritate care colectează gunoiul și îl transportă la stațiile de transfer, de unde ia drumul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac.
Daniel Borduz, directorul ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, și Remus Rof, președintele asociației, și-au pus semnăturile pe ultimele două contracte necesare acoperirii serviciilor de colectare și transport deșeuri în tot județul.
În urma licitației organizate de ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, contractele pentru gestionarea deșeurilor în zonele Oravița și Băile Herculane au fost adjudecate de operatorul Media Land Recycling, din Oravița. Acesta va colecta și va transporta deșeurilor la stațiile de transfer din cele două orașe, mai departe fiind preluate de Girexim, operatorul deponeului ecologic de la Lupac.
SC Ionela prestează servicii similare în zonele Bozovici și Pojejena, în timp de societatea Brantner e responsabilă de Reșița și Oțelu Roșu.
„Odată cu semnarea acestor contracte am acoperit toate zonele județului. Avem operatori, avem totul funcțional, putem spune că intrăm în normalitate cu tot ceea ce înseamnă gestionarea deșeurilor la standarde europene. Au intrat în normalitate și relațiile cu Consiliul Județean odată cu venirea în funcția de președinte a domnului Silviu Hurduzeu, acum vorbim de un sprijin concret, iar asta se vede, o simt și firmele cu care noi suntem sub contract. Urmărim ca de acum încolo să creștem și mai mult gradul de colectare selectivă, motiv pentru care fac un apel la cetățenii județului să ne ajute și să respecte codurile de culoare, categoriile de deșeuri atunci când le duc la tomberoane, pentru că doar împreună putem avea un județ mai curat, mai puțin poluat. Nu în ultimul rând, când gradul de colectare selectivă e mai mare, serviciul de salubritate e mai ieftin. Colectare selectivă e cheia unui județ mai curat!”, a declarat directorul Intercom Deșeuri.
Daniel Borduz a mai făcut un apel la cetățenii județului, și anume, să încheie contracte cu operatorii locali, să nu arunce deșeurile la întâmplare. Nu de alta, dar e mai ieftin și mai sănătos să intre toată lumea în legalitate, decât să suporte consecințele legii.
Într-o lume în care gestionarea responsabilă a deșeurilor devine o prioritate globală, județul Caraș-Severin face astfel pași importanți pentru a implementa soluții moderne și sustenabile în domeniul reciclării și colectării selective.