Descoperă Timișoara prin tehnologii digitale la Flight Festival

ochelari virtuali
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Universitatea Politehnica Timisoara este prezentă la Flight Festival 2023, unde va prezenta Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital. Evenimentul va oferi o experiență captivantă prin intermediul tehnologiilor de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR) dezvoltate în proiectul Spotlight Heritage Timișoara.

Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital, organizat ca parte a proiectului Spotlight Heritage Timișoara, este prezent la cel mai așteptat eveniment de entertainment al anului – Flight Festival 2023. Festivalul va avea loc în perioada 16-18 iunie 2023 și va aduce o experiență digitală captivantă în inima orașului Timișoara. Standul nostru poate fi găsit la cortul Tech de lângă scena principală.

Spotlight Heritage Timișoara este parte integrantă a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și își propune să exploreze și să celebreze bogata istorie și patrimoniu al orașului. Prin tehnologiile de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR), spectatorii vor fi transportați într-o călătorie virtuală prin cele 5 cartiere de seamă ale Timișoarei: Iosefin (2019), Elisabetin (2020), Fabric (2021), Cetate (2022) și Giroc (2023). Fiecare cartier oferă o poveste unică și fascinantă, iar participanții vor avea ocazia de a explora și descoperi comorile culturale și arhitecturale ascunse ale acestora.

Cu o combinație inovatoare de tehnologie și cultură, Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital aduce o nouă perspectivă asupra modului în care descoperim și înțelegem istoria. Participanții vor avea posibilitatea de a interacționa virtual cu clădirile și obiectele emblematice, resimțind atmosfera și emoțiile specifice fiecărui cartier, prin aplicațiile dezvoltate de studenții și profesorii UPT. Este o oportunitate unică de a călători în timp și de a se conecta cu moștenirea culturală și istorică a Timișoarei.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Flight Festival 2023 este un eveniment de neratat pentru iubitorii de muzică, artă,  tehnologie și cultură, iar prezența Festivalului Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital va aduce o notă specială în cadrul acestui eveniment excepțional. Îi îndemnăm pe toți cei interesați să se alăture acestei experiențe unice și să descopere Timișoara într-un mod inovator și captivant, dar și să descopere aplicațiile dezvoltate despre istoria universității, aplicațiile educaționale imersive și augmentate de știință și tehnică.

Pentru mai multe informații despre Festivalul Internațional de Cultură și Patrimoniu Digital și pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți, cei interesați sunt invitați să urmărească proiectul pe Instagram, Facebook și Twitter sau să viziteze site-ul: https://spotlight-timisoara.eu/.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/