Descinderi la cămătarii din Reşiţa

După ce ieri angajații firmei de Asigurări Omniasig au fost luați cu asalt de oamenii legii, astăzi procurorii vizează o persoană acuzată de cămătărie.

UPDATE, 18.00

În urma descinderilor de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus începerea urmării penale faţă de doi bărbaţi din Reşiţa. Primul este Nelu Oros, reţinut pe bază de ordonanţă pentru următoarele 24 de ore, fiind suspectat pentru săvârşirea  infracţiunilor de cămătărie, colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă. Procurorul a reţinut că Oros „a achiziţionat ilegal bijuterii din aur, respectiv că a oferit, în mod repetat, cu titlu de împrumut sume de bani cuprinse între 1.000-20.000 euro, percepând dobândă între 10-25 la sută pe lună, în funcţie de suma împrumutată”.

Ulterior, s-a dispus începerea urmăririi penale şi faţă de un al doilea învinuit, reţinut şi el,  pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

„În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, scop în care organele de cercetare din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Caraş-Severin au efectuat percheziţii domiciliare şi de autovehicule în mai multe localităţi.Menţionăm faptul că acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I”, a mai precizat reprezentantul Parchetului.

UPDATE 15:43

În urma percheziției domiciliare făcute în apartamentului lui Nelu Oros, anchetatorii au descoperit o cantitate impresionantă de aur. Se pare că bijuteriile găsite la suspectul de cămătărie cântăresc în total aproape 10 kilograme! Acesta a recunoscut el însuși că deține cantități foarte mari de aur, dar că nu poate preciza cu exactitate gramajul. A admis însă, că pot fi șapte, opt kilograme sau chiar mai mult. Oros a negat faptul că ar fi făcut cămătărie susținând că a investit toți banii familiei în aur. Afirmațiile sale sunt contrazise însă de foarte mulți oameni care s-au perindat astăzi în jurul blocului său din zona Intim, îngrijorați fiind de faptul că organele de cercetare penală vor confisca toate bijuteriile găsite în apartament, bijuterii pe care ei le lăsaseră amanet în schimbul unor sume de bani.

YouTube video

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644270477229″]

Anchetatorii au percheziționat inclusiv garajul și mașina suspectului ridicând și de aici mai multe probe. Vecinii lui Oros vorbesc în termeni laudativi despre acesta, mulți dintre ei știau cu ce se ocupă și au precizat că avea foarte mulți clienți datorită faptului că percepea dobânzi foarte mici. Oamenii mai spun că familia Oros ar câștiga bani frumoși din această activitate, drept dovadă fiind o vilă pe care ar fi construit-o în cartierul Câlnic, dar și un apartament destul de scump pe care l-ar fi achiziționat în Timișoara.

UPDATE 13:10

Una dintre persoanele vizate astăzi de acțiunea poliției este numitul Nelu Oros. În momentul de față, oamenii legii se află încă în locuința acestuia de unde ridică probe. La apartamentul suspectului de cămătărie au început să apară tot mai multe persoane care au lăsat la acesta amanet mai multe bijuterii. Oamenii se tem că vor rămâne fără bunurile pentru care au primit de la Nelu Oros sume de bani. Mai mult decât atât, suspectul percepea dobândă pentru banii oferiți.

UPDATE 11:47

gif card de energie dacus 1000x100

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Caraş-Severin au efectuat cinci percheziţii domiciliare şi patru percheziţii de autovehicule, în municipiile Reşiţa şi Drobeta-Turnu-Severin. Trei bărbaţi au fost bănuiţi de comiterea infracţiunilor de cămătărie şi contrabandă.

Oamenii legii au căutat atât metale preţioase, bijuterii din aur, înscrisuri precum şi alte bunuri, provenite din activităţile ilegale de cămătărie şi contrabandă.

Cei trei bărbați ridicați în urma perchezițiilor urmează să fie conduși la sediul I.P.J. Caraş-Severin alături de alți peste 50 de martori, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Unul dintre bărbații vizați a fost prins chiar în flagrant, având asupra sa bijuterii și 240 de grame de aur. „Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict. Acesta deținea asupra sa 240 de grame de metal ce părea a fi aur și bijuterii din același tip de metal”, a explicat Ancuța Cărbunaru, Purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 UPDATE 10:25

La Reșița, sunt „vizitate” de mascați mai multe locații: 4 locuințe și patru autoturisme, care aparțin celor patru persoane suspectate că ar da bani cu camătă. O acțiune similară are loc și în mai multe locații din Severin.

Acțiunea este organizată de polițiștii cărășeni care sunt coordonați de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

În cadrul aceleiași acțiuni, în capitală, în această dimineață a fost organizat un flagrant în urma căruia o persoană a fost prinsă având asupra sa 250 de grame de aur.

La perchezițiile de astăzi se urmărește găsirea mai multor înscrisuri, cantități importante de aur și sume mari de bani.

Rămâi cu Express de Banat! Revenim cu amănunte!

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/