Descinderi în Timiș într-un dosar de trafic de persoane! Minore racolate și obligate să se prostitueze

O rețea care racola fete minore și majore pentru prostituție a fost anihilată de DIICOT. Procurorii și polițiștii au descins joi la locuințele suspecților. Au fost duse la audieri 13 persoane.

Clipe de groază au trăit mai multe fete, inclusiv minore, care au ajuns pe mâna unui grup infracțional constituit în 2017. Tinerele, provenite din mediul rural și cu situație materială precară, erau racolate și exploatate sexual atât în țară, cât și în străinătate. Banii rezultați din prostituție sau foloasele materiale, obținute în urma raporturilor sexuale, ajungeau la liderul grupării.

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au descins în locuințele a șapte suspecți cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani. În total, au avut loc nouă percheziții. 

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că victimele erau transportate și cazate de către liderul grupării în diferite locații de pe teritoriul României, Angliei, Franței, Greciei și Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunțuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităților de prostituție încasa sumele de bani obținute de către victime”, au transmis reprezentanții DIICOT. 

Oamenii legii au ridicat, în vederea cercetărilor, telefoane mobile, laptopuri și bani. 13 persoane au fost aduse la Timișoara pentru a fi audiate.