Deschiderea PNRR, așteptată și de primarul din Mehadia. Ce planuri are pentru comunitate?

grigore bardac

Chiar dacă momentan nu se cunosc prea multe detalii despre Programul Național de Redresare și Reziliență și când se vor deschide liniile de finanțare pentru unitățile administrativ-teritoriale, primarii își creionează obiectivele pentru care au în vedere accesarea fondurilor europene.

Printre primarii care urmăresc cu interes deschiderea acestui program se numără și cel al comunei Mehadia, Grigore Bardac. Edilul a declarat recent că intenționează să acceseze bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din comună, dar și pentru digitalizarea serviciilor publice.

„Din câte am înțeles, pentru că încă nu ne este totul clar legat de Programul Național de Redresare și Reziliență, am avea posibilitatea să depunem proiecte pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a blocurilor din Mehadia. Dacă va fi așa, ar fi extraordinar! Tot prin PNRR am dori să punem la punct și o arhivă electronică, pentru a veni în sprijinul comunității cu servicii de calitate. Am intrat într-o zi în arhiva instituției noastre și am realizat că este greu să dai peste documente de acum 20 de ani într-un timp scurt. O arhivare electronică a documentelor ne-ar permite mult mai ușor să identificăm astfel de acte.”, spune Grigore Bardac.

Se mai are în vedere, de asemenea, reabilitarea Liceului Tehnologic din Mehadia, precum și cea a căminelor culturale din satele Plugova și Globurău.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/