Deschiderea anului universitar la UVT, o săptămână plină de energie și entuziasm

uvt
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Universitatea de Vest din Timișoara deschide anul universitar cu o săptămână spectaculoasă, care se anunță plină de energie și entuziasm, cu multe evenimente așteptate cu nerăbdare, ca în fiecare an.

Începând de luni, 26 septembrie, va debuta un program dedicat „bobocilor” din primul an, în care sunt incluse activitățile specifice Săptămânii de inițiere „Bun venit la UVT”, o perioadă de cunoaștere și acomodare plină de evenimente prietenești, artistice și sportive, desfășurate până în 3 octombrie 2022.

Pe parcursul acestor zile, studenții înmatriculați în anul întâi în cadrul programelor de studii universitare de licență sunt așteptați la UVT pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, pentru a descoperi cum funcționează mediul universitar și pentru momente de bucurie alături de noii prieteni, într-un cadru familiar, în care cunoașterea, sportul și arta vor fi pe primul loc.

În cadrul activităților prilejuite de evenimentul deschiderii anului universitar se remarcă, în primul rând, festivitatea specială a Deschiderii anului universitar 2022-2023, organizată joi, 29 septembrie, începând de la ora 12 (în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT), unde sunt așteptați să participe studenții, familiile și apropiații lor, dar și universitarii, cercetătorii și personalitățile din comunitate invitate ale UVT, o sărbătoare aparte ce marchează debutul activităților academice din noul an universitar. Invitat special va fi Carlos Moedas, primarul Lisabonei, personalitate politică și academică de talie internațională, fost comisar european pentru Cercetare și Inovare, căruia UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa în cadrul festivității de decernare, care va avea loc în aceeași zi, începând de la ora 10, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT.

Programul și evenimentele din săptămâna de inițiere la UVT culminează cu ediția a cincea a UVT Liberty Marathon, organizat duminică, 2 octombrie. Alături de surprizele cu care s-au obișnuit cei care au participat deja la edițiile anterioare ale UVT Liberty Marathon, evenimentul din acest an este special, o dată în plus, pentru că este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, dar și pentru că, începând din acest an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului, iar medalia de finisher a acestei ediții este semnată de Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic mondial și european.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

UVT îi acordat lui Mihai Covaliu, la Timișoara, Medalia de aur însoțită de Diploma de merit UVT, pentru contribuția pe care o aduce atât în beneficiul sportului românesc în plan internațional, cât și pentru susținerea pe care o acordă universității, prin parteneriatul realizat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Luni, 3 octombrie, va avea loc un eveniment oficial de decernare a Medaliei de Aur și a Diplomei de merit UVT (începând cu ora 9, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT).

Ultima zi a Săptămânii de inițiere se va încheia cu un moment mult așteptat, festivalul UNIVIBES 2022 – Occupy the university!, care transformă întreaga universitate într-o mare locație de concerte, expoziții de artă & petrecere. Artiști consacrați vor transforma pentru o zi sediul UVT într-un dancefloor, pentru a celebra împreună începutul unui nou an universitar, în 3 octombrie 2022.

Programul evenimentelor propuse de UVT pentru viitoarea săptămână poate fi urmărit pe pagina web UVT, și pe paginile social-media, aici și aici.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/