Deputatul Valeria Schelean-Șomfelean, după dezvăluirile din casa ororilor de la Caracal: „Cum e posibil?!”

promovare online Timisoara Casa Auto

Jurist de meserie, avocat reputat în Baroul București, deputatul PNL de Caraș-Severin a reacționat cu mâhnire după ce s-a aflat cum a murit o adolescentă de 15 ani cu polițiștii și procurorul stând la ușă!

Evenimentul cutremurător de la Caracal e dovada vie a corupției și nepotismului, a miserupismului și indolenței, a nesimțirii, incompetenței și a atâtor alte lucruri. A faptului că în România se moare cu zile și că poliția și jandarmeria apară într-adevăr infractorii, fie ei din Parlament sau din stradă, și bat sau gazează oameni care-și strigă cu disperare revolta împotriva uunui stat care-i fură și nu-i protejează de niciun fel. Valeria Schelean-Șomfelean întărește toate acestea. „Incredibil! există o serie de întrebări la care autoritățile trebuie să furnizeze un răspuns. Cum e posibil ca, într-o epocă a tehnologiei, să auzim că STS nu a putut localiza o victimă care a reușit să apeleze serviciul 112?! Cum e posibil ca echipajul de poliție să se afle în fața imobilului unde această victimă și-a dat ultima suflare și să nu intre, pentru că nu  aveau asupra lor un mandat de percheziție? Când vom încerca să salvăm vieți omenești, fără să ne blocăm în proceduri?”, întreabă deputatul liberal.

Și pentru a demonstra că nimeni nu-i putea împiedica pe polițiști să intre în casa bestiei, Valeria Schelean-Șomfelean a prezentat cadrul legal: „Acesți politiști cred că nu au citit dispozițiile art. 159 alin. (14) Cod procedură penală, potrivit cărora «în mod excepţional, percheziţia poate începe fără înmânarea copiei mandatului de percheziţie (…) b). dacă există suspiciunea că în spaţiul în care urmează a se efectua percheziţia se află o persoană a cărei viaţă sau integritate fizică este pusă în pericol». Si tot art. 159 Cod procedură penală, la alin. (16), prevede că, «în cazurile prevăzute la alin. (14) şi (15), copia mandatului de percheziţie se înmânează de îndată ce este posibil», a subliniat parlamentarul.

promovare banner maxagro

 

publicitate tmc 640