Deputatul Valeria Schelean avertizează: În școlile din România există un psiholog la 800 de elevi!

Parlamentarul de Caraș-Severin nu a rămas indiferent în urma cazului șocant din capitală al cărui protagonist este un pedofil în uniformă de polițist. Adevărata dramă, atrage atenția Valeria Schelean, este însă alta!

Dincolo de testarea psihologică riguroasă a tuturor categoriilor de angajați din sistemul public, cred că statul român trebuie să aibă o preocupare mult mai mare și pentru corecta consiliere psihologică a elevilor în școli. Plecând de la ipoteza avansată de specialiști în legătură cu tendința tinerilor abuzați de a se transforma ei înșiși în abuzatori, cred că identificarea unor astfel de cazuri, în perioada când un sprijin medical adecvat încă poate diminua consecințele negative ale unor violențe psihice, fizice sau emoționale, este esențială”, a afirmat deputatul PNL.

Valeria Schelean subliniază în același timp faptul că în școlile din România există un psiholog pentru 800 de elevi. Mai mult decât atât, Guvernul a emis de curând un punct de vedere negativ pentru un proiect de lege al opoziției, care tinde să aducă mai mulți psihologi în sistemul de învățământ.