Deputatul Pirtea: Asigurarea căldurii prin Colterm – testul de anduranță al administrației Fritz

colterm

Liberalul atrage atenția că Timișoara începe un nou sezon rece cu probleme deosebite. Deputatul Marilen Pirtea face referire la segmentele de rețea cu probleme, care ar fi „destul de multe”, fapt constatat după 4 octombrie, când Colterm a inițiat sezonul de încălzire 2022-2023. 

În opinia deputatului PNL de Timiș, asigurarea căldurii și a apei calde prin rețeaua Colterm ar trebui să reprezinte prima prioritate pentru iarnă și testul de anduranță al administrației locale.

„Dincolo de asigurarea sistematică a aprovizionării stocurilor de cărbune și de gestionarea relațiilor de furnizare a gazului, este mai importantă decât oricând planificarea corectă și respectarea graficului de lucrări pentru închiderea tuturor lucrărilor la rețeaua timișoreană de furnizare a termiei. Este inevitabil ca temperaturile să scadă în timpul zilei, în timp ce temperaturile nocturne sunt deja scăzute, odată cu parcurgerea lunii octombrie, iar timișorenii nu-și mai doresc să treacă iar prin situația disperată a frigului din locuințe și școli, așa cum s-a întâmplat cu un an în urmă.”, adaugă deputatul liberal.

CITEȘTE ȘI: Colterm dă drumul la căldură, de marți. În ce condiții ar putea crește prețul gigacaloriei

Marilen Pirtea apreciază că este necesară o bună planificare și implementare a intervențiilor necesare pentru funcționarea întregii rețele de furnizare a termiei din Timișoara.

„Nu este nimic imprevizibil, cu siguranță că tronsoanele cu probleme ale rețelei de furnizare a termiei din Timișoara sunt cunoscute specialiștilor Colterm. Tot ce trebuie să se întâmple este o bună planificare și implementare a intervențiilor ce mai sunt necesare pentru funcționalitatea întregii rețele, înainte ca iarna să-și intre în drepturi. Nu este deocamdată o situație la fel de disperată ca anul trecut, dar tocmai dificultățile de acum un an trebuie să oblige managementul tehnic al Colterm la o organizare ireproșabilă a lucrărilor de intervenție urgente, pentru intrarea în noul sezon rece, dar și executivul primăriei la o prioritizare lucidă a susținerii Colterm-ului.”, a concluzionat deputatul PNL.

CITEȘTE ȘI: Primul tren cu cărbune încărcat în gara pe care primăria a închiriat-o în Motru a ajuns la Timișoara