Deputatul Benga vrea dreptate pentru Antenele lui Voiculescu! Președintele Dragnea pune pumnul în gura tuturor românilor!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a încercat să închidă gura presei și a tuturor românilor printr-o lege aberantă, care incriminează „defăimarea socială”. Deputatul Ioan Benga e deranjat însă de altceva, și anume, de faptul că portavocile lui Victor Ponta ar putea fi evacuate din clădirile condamnatului securist Dan Voiculescu!

Dragnea a luat de la milioane de români ceea ce a primit și Victor Ponta la alegerile prezidențiale de anul trecut. Mai mult decât atât, toți reprezentanții statelor unde democrația chiar funcționează au șters pe jos cu liderul social-democrat și l-au trimis în vremuri de mult apuse. Zilele acestea se face însă mare tărăboi din cauza unei înștiințări a ANAF-ului către trustul de presă Intact, trust implicat într-un dosar de șantaj, prin care cele cinci televiziuni ale lui Dan Voiculescu ar trebui să se mute în alte locații, actualul sediu Grivco intrând în posesia statului după ce averea mogulului a fost confiscată!

Deputatul Ioan Benga este de părere că acțiunea ANAF-ului e abuzivă și că, de fapt, se urmărește reducerea la tăcere a jurnaliștilor de la Intact. În acest sens, acesta va face mâine următoarea declarație politică în Parlament: „Dacă libertatea reprezintă ceva, atunci reprezintă dreptul de a le spune celorlalți ceea ce nu vor să audă. Libertatea de exprimare este dreptul fundamental al omului de a spune ce gândește. Este un drept natural, ce ține de esența ființei umane, la fel ca dreptul la viață, la demnitate, fiind probabil și cel mai important drept pentru funcționarea unei societăți libere și democratice.

Fără libera exprimare nu există schimb de idei, nu există dezbatere publică, nu există posibilitatea de ne informa, de a alege, de a ne exprima artistic. Alegerile noastre cotidiene, modul în care ne îmbrăcăm, muzica pe care o ascultăm, cărțile pe care le citim, media din care ne informăm, toate sunt expresii ale dreptului la liberă exprimare.

În plus, oamenii se simt respectați și mai în siguranță dacă pot să exprime ceea ce gândesc. Buna guvernare a societății și, implicit, dezvoltarea economică și socială depind de existența libertății de exprimare. Aceasta din urmă este un instrument esențial al cetățenilor pentru a exercita controlul asupra puterii politice, permițând cetățenilor să își exprime preocupările sau nemulțumirile în fața autorităților.

Deși este un drept natural, libera exprimare nu este întotdeauna garantată și protejată de autorități. Se pare că şi în statele cu democrații avansate apar permanent tentative de restrângere a libertății de exprimare, chiar dacă ele nu se manifestă la fel de brutal și vizează categorii mai restrânse de populație.  De aceea, există o categorie privilegiată care beneficiază de o protecție sporită a libertății de exprimare. Este vorba de jurnaliști, a căror activitate se presupune a se desfășura în slujba adevărului și în interes public, presa fiind considerată a patra putere în stat sau «câinele de pază al democrației». Însă această protecție sporită este limitată strict la informațiile sau opiniile de interes public ale jurnaliștilor (de exemplu, o investigație despre acordarea unor contracte din bani publici), nu acoperă orice opinie sau informație (presa tabloidă nu beneficiază de același nivel de protecție).  

 În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție. Articolul 30 al Constituției României proclamă:

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

«Libertatea de exprimare»

  • Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

Postul de știri Antena 3 riscă să rămână fără sediu, emisia acestuia fiind amenințată, după ce ANAF a anunțat executarea silită a societății. Ceea ce se întâmplă în acest moment prin această acţiune, putem spune chiar de intimidare, este o blocare a dreptului de exprimare, drept pe care noi l-am câștigat în 1989 şi prin singurul mijloc de comunicare din perioada aceea.
      Sperăm ca autorităţile să-şi respecte caracterul protector, şi nu cel abuziv în ceea ce priveşte Trustul Intact cu respectarea drepturilor mai sus menţionate, cât şi a dreptului de preempţiune. Caz în care ar fi apărate atât interesul statului, astfel încât bunurile devenite indisponibile prin sechestru ar crea avantaje pentru ambele părţi, aşa cum este corect într-un stat de drept.

Dragi români,

 În campania electorală de la alegerile prezidenţiale …. ei v-au spus că își iau țara înapoi, poate nu am înțeles noi clar de la început ce înseamnă asta!

           Vă mulţumesc pentru atenţia acordată!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/