Denunțătorul lui Roşeți a mai turnat un peşte mare: Arabela!

po 1000x100px (3)

Omul care l-a trimis în puşcărie pe fostul director al patrimoniului judeţului a încercat să-l dea pe mâna procurorilor şi pe un alt „abonat” la banii publici.

Fostul primar al comunei Armeniş, Ioan Vetreş, a evitat, cel puţin deocamdată, puşcăria, ajutându-i pe procurorii DNA să-l prindă în flagrant pe Ianăş Roşeţi, fostul director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin, când primea mită. Din materialul de urmărire penală şi din motivările condamnărilor date de instanţele de judecată a reieşit că Vetreş este cel care i-a cerut lui Roşeţi atribuirea unor contracte de deszăpezire a drumurilor, lucru care s-a şi întâmplat. Pentru asta, fostul edil-şef a plătit un comision de zece procente din valoarea contractelor.

Implicat alături de Romică Anculia în fraudarea fondurilor europene primite de APIA Caraş-Severin, Vetreş a încercat sub orice formă să scape de o condamnare cu executare. A ales să joace rolul de turnător şi, pe jumătate, i-a ieşit. În momentul în care i-a dat o parte din şpagă lui Roşeţi, Ioan Vetreş i-a arătat că nu se mai mulţumeşte cu tunuri de zeci de mii de euro şi că ar vrea să-i „fure” şi contractele controversatului om de afaceri caransebeşean Axente Obrejan, zis Arabela.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Denunţătorul l-a întrebat pe inculpat dacă îşi păstrează angajamentul de a-l ajuta şi pe viitor cu alte contracte, în aceleaşi condiţii cu cele anterioare, precizând chiar preluarea unor contracte de la «Arabela», contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă. Cu privire la aceste lucrări concrete, inculpatul Roşeţi a precizat că nu este posibil, însă şi-a reafirmat angajamentul de a atribui alte noi lucrări martorului Vetreş”, au reţinut instanţele de judecată. Cum Vetreş purta aparatură de interceptare, este mai mult decât evident că aducerea în discuţie a lui Arabela nu a fost în alt scop decât acela de a-l determina pe Roşeţi să facă afirmaţii incriminatoare la adresa afaceristului din Caransebeş. Acesta a şi fost călcat de mascaţi la ceva vreme după arestarea lui Roşeţi, dosarul fiind în lucru în momentul de faţă.

 

foto: pressalert.ro

banner 970 x 250