Demisie, la presiunea PSD! „Șefilor de partide din Caraș-Severin nu le pasă decât de orgoliile și interesele personale!”

untitled design set 970x90 px

Fostul de acum viceprimar al Reșiței, Vasile Paul, de la Partidul Verde, a vorbit despre adevăratele motive care l-au determinat să demisioneze și a amenințat cu dezvăluiri despre interesele liderilor politici din județ!

Despre demisia unuia dintre cei doi viceprimari ai Reșiței, Vasile Paul sau Adrian Dacica, s-a tot vorbit în ultimele două luni. S-a optat pentru prima variantă, Paul urmând, cel mai probabil, să ajungă city managerul municipiului. Locul său de viceprimar a fost deja ocupat de Gabriel Duruț, de la PSD. Mutarea gândită de liberali și verzi a provocat, cum era de așteptat, nemulțumire în cele două partide, dar Nelu Popa și Vasile Paul s-au convins că asta era singura soluție pentru ca proiectele de dezvoltare a orașului să treacă în Consiliul Local. Altfel, pesediștii s-ar fi opus de fiecare dată și în oraș nu s-ar fi întâmplat nimic. „Îi mulțumesc lui Vasile Paul pentru tot ce a făcut în Primărie în aceste opt luni alături de mine. Mi-a fost un sprijin real și sper să-l am alături de mine, chiar dacă într-o altă formă. Îi mulțumesc pentru că a înțeles punctul critic în care ne aflăm și a adoptat o soluție extrem de altruistă pentru binele obștii”, a declarat primarul Nelu Popa imediat după demisia lui Paul și alegerea lui Duruț.

Vasile Paul și-a depus demisia pentru a elimina blocajul de la nivelul Consiliului Local Reșița. Imediat după gestul său le-a explicat reșițenilor cum s-au derulat jocurile politice și de ce, deodată, toate proiectele inițiate de grupul PNL-PV sunt privite altfel de tabăra social-democrată. „17 martie. O zi urâtă. Urâtă cum au fost și ultimele săptămâni. Știam de circa o lună și jumătate de presiunile făcute de PSD pentru obținerea unui post de viceprimar al Reșiței. Nu degeaba i-am întrebat în ședința trecută a CL dacă-și mai amintesc de jurământul depus la investitură, acela de a fi în slujba cetățeanului. Rezultatul a fost votul negativ. Trebuia votat bugetul, proiectul cu tramvaiul… etc. Urmau reabilitările a șase unități de învățământ, diverse proiecte și multe altele care necesitau votul a două treimi. Practic, trebuia votată șansa Reșiței de a se dezvolta. Majoritatea simplă PNL + PV nu putea rezolva problema. S-au făcut solicitări pentru deblocarea situației Parlamentarilor și șefilor de partide din Caraș, indiferent de culoarea politică, dar lor nu le pasă decât de orgoliile și interesele personale”, a afirmat fostul viceprimar. Pe acest subiect a promis că va reveni cu detalii.

Vasile Paul explică faptul că a pus interesele orașului mai presus de interesele partidului care l-a propulsat în funcția de viceprimar și crede că a ales varianta corectă. „Promovarea proiectelor nu putea fi amânată. Așa că, marți, i-am oferit d-lui Popa varianta cu demisia mea. Nu am întrezărit nicio altă alternativă. Ce rost ar fi avut să fiu viceprimar într-un oraș condamnat la sărăcie și depopulare de către o parte dintre aleși? Ce să fac eu, ca parte tehnică, într-o primărie fără investiții? Cred că am luat decizia corectă. Poate … sigur… am supărat mulți prieteni și colegi de partid. Poate din punctul unora de vedere am făcut o greșeală politică, dar eu consider că demisia mea era absolut necesară ținând cont că nu am uitat niciun moment în cele 8 luni de mandat că am jurat să slujesc Reșița și cetățenii ei”, a mai spus Vasile Paul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/