Demisie din USR după ce Timișoara a rămas fără căldură: I-am înlocuit pe incompetenții lor cu incompetenții noștri

tudor bastea

Un membru important din USR Timiș a decis să-și dea demisia după ce Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă. „Eu n-am intrat în acest partid doar ca să îi înlocuim pe incompetenții lor cu incompetenții noștri”, a declarat Tudor Baștea.

USR Timiș a rămas fără un membru important. Este vorba de Tudor Baștea, care s-a implicat activ în campania pentru alegerile locale. Acesta a anunțat, pe Facebook, că și-a dat demisia din partid, după ce Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă, acuzând primăria de incompetență.

Astăzi am demisionat din USR-PLUS. Cred în continuare că USR-PLUS e cel mai curat partid din România, cu cel mai mare procent de oameni onești, deciși să pună umărul la reformarea României. Cred în continuare în Dacian Cioloș, în modul său echilibrat și responsabil de a face politică. Pe alocuri însă, în unele filiale, mustește impostura și incompetența. Au fost mai multe situații, de-a lungul acestui an, în care mi-am pus întrebarea ce mai caut în această organizație. M-a dezamăgit povestea cu organigrama, anulată de instanță. Adică lucrezi luni de zile la ea și apoi te trezești că nu se poate aplica? Niște avocați, niște juriști nu sunt pe acolo prin primărie? Dar ultimele evenimente legate de Colterm au pus capacul”, a afirmat Tudor Baștea.

Fostul membru al USR Timiș a mai precizat că era de datoria primarului Fritz să găsească o soluție, astfel încât timișorenii să nu rămână fără căldură și apă caldă.

Da, sunt de acord că Colterm a acumulat datorii datorită managementului defectuos din mandatele foștilor primari. Da, sunt de acord ca administrația Fritz a preluat un cartof fierbinte, dar era de datoria sa să se descurce. Și-a asumat această responsabilitate. Administrarea orașului a fost preluată iarna trecută. Nu au fost întreruperi de căldură și apă caldă, deci “greaua moștenire” nu a fost chiar atât de grea. A urmat un an întreg în care se putea lucra la redresarea Colterm. Și totuși, a venit frigul și primăria nu a fost în stare să se asigure că Colterm va putea furniza căldură și apă caldă. Asta ca să nu mai amintim alte bâlbe din povestea Colterm, gen numirea lui Bogdan Nanu ca director general. Căruia i s-a cerut demisia după câteva zile, pentru că avea niște probleme penale, tocmai pentru inginerii financiare”, a declarat Tudor Baștea.

Fostul userist mai acuză conducerea Primăriei Timișoara de incompetență, ca urmare a faptului că a lăsat cei peste 50.000 de abonați ai Colterm fără căldură și apă caldă.

Ieri după-masă, primarul a anunțat că s-a găsit o soluție temporară, cu alt furnizor de gaz, și că se va porni căldura în timpul nopții. Peste 50.000 de familii au așteptat căldura, care nu a venit. A venit însă, azi-dimineață, o nouă serie de explicații de la primar, pentru ca de fapt anunțul său se bazase pe o înțelegere verbală, care nu s-a concretizat. Și un apel la disponibilitate și umanitate din partea furnizorilor de gaz. De parcă ar fi datoria lor să găsească o soluție, dacă s-ar putea să dea gazul și gratis. No, îmi pare rău, dar eu n-am intrat în acest partid doar ca să îi înlocuim pe incompetenții lor cu incompetenții noștri. Cu regret, dar nu găsesc absolut nicio realizare notabilă, după un an de administrație Fritz. Le-am promis oamenilor bună guvernare, modernizarea orașului și le-am tăiat căldura și apa caldă. Și în loc să găsim soluții la această criză, facem punctaje interne, prin care învățăm oamenii ce să răspundă comentariilor negative ale cetățenilor scandalizați de situatia Colterm. No, io la din astea nu vreau să fiu părtaș”, a explicat Tudor Baștea.