Demisie definitivă! Directorul de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a renunțat la funcție pentru a doua oară în acest an

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a rămas pentru moment fără director, dar cu posibilitatea înființării unei noi clase la școala profesională. Inspectoratul Școlar Județean Timiș caută soluții pentru ambele situații.

Cu puțin timp înainte de începerea unui nou an școlar, prof. dr. Marcel Drăgan, directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, și-a anunțat decizia de a se retrage de la conducerea instituției de învățământ.

„Mi-am anunțat această dorință de aproximativ trei săptămâni. Motivele mele sunt personale, nu de altă natură. Sper din tot sufletul ca Inspectoratul să numească o persoană care să iubească liceul acesta și să facă ce este mai bine, asta e cel mai important. Decizia aparține consiliului de administrație a Inspectoratului Școlar Județean Timiș”, explică prof. dr. Marcel Drăgan.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș precizează că vor anunța cine va ocupa funcția de director al Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” spre sfârșitul lunii august.

De asemenea, instituția de învățământ din municipiu se confruntă în această perioadă cu o situație neobișnuită. Locurile pentru cele trei clase de școală profesională existente s-au ocupat în totalitate, iar încă 28 de elevi care și-au depus dosarele au rămas nerepartizați. Cererea pentru învățământul profesional fiind mare la Lugoj, se discută despre aprobarea unei noi clase în cadrul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, astfel încât elevii să poată învăța aici.

„Au fost depuse inițial 31 de dosare, dintre care s-au retras trei și au rămas 28, exact cât ar fi o clasă. Doamna inspector general ne-a spus că nu vor fi niciun fel de probleme, însă aprobările nu se dau acum, ci după ce se încheie anumite etape, cel mai probabil la începutul lunii septembrie. Nu cred că vor fi probleme, având în vedere că dosarele acestea sunt depuse de elevi din Lugoj și împrejurimi. Nu vor avea cum să dea clasa aceasta în Timișoara, având în vedere interesul copiilor”, precizează prof. dr. Marcel Drăgan.

Planul de școlarizare al Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” a suferit în acest an mai multe modificări, cea mai recentă fiind în luna iunie când s-a hotărât printr-un nou Ordin de la M.E.N. păstrarea unei clase de liceu, la profilul Servicii, domeniul Economic cu specializarea Tehnician în activități economice.

1000 x 100 gif logiscool