Decebal, primul hotel de 5 stele din Băile Herculane, o investiție de 5 milioane!

capusan vlad hotel decebal baile herculane
dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Hotelul Decebal din Băile Herculane, edificiul cu o istorie bogată și arhitectură impresionantă din centrul istoric al stațiunii, se modernizează la standard de 5 stele.

Ghidul Banatului scrie că hotelul, abandonat la un moment dat în paragină, e tot mai aproape să renască sub o nouă înfățișare. Și asta pentru că fațada va fi gata în viitorul apropiat și va schimba complet decorul în parcul central, acolo unde se află și celebrul cazinou, și el reabilitat nu cu mult timp în urmă. Această schimbare spectaculoasă se leagă de Nicolae și Vlad Căpușan.

Milionarul clujean, cu numeroase afaceri în domeniul imobiliar și turism, a cumpărat Hotelul Decebal în 2017, de la Statul Român. Procesul de consolidare, reabilitare și modernizare a mers mai greu decât s-ar fi așteptat, autorizația pentru începerea restaurării fiind obținută abia la începutul anului 2023. În plus, o mențiune nefericită în Cartea Funciară privitoare la litigiile în instanță pentru infrastructura de turism a Băilor Herculane, a blocat orice cerere de finanțare din bani europeni.

hotel decebal baile herculane

Fiul investitorului, Vlad Căpușan, care coordonează proiectul, le spus colegilor de la Ghidul Banatului că „fațada este cel mai important aspect al hotelului Decebal, fiind una dintre cele mai impresionante din punct de vedere arhitectural”. „Planificăm să finalizăm cel puțin tronsonul principal până la sfârșitul acestui an și sperăm că în următorii trei ani vom putea să tăiem panglica și să inaugurăm primul hotel de cinci stele din Băile Herculane”, adaugă Vlad Căpușan.

publicitate Timisoara banner maxagro

Familia Căpușan a început investiții și în alte clădiri istorice din Herculane, inclusiv Casino și Băile Diana. Proiectul de restaurare este deja în curs și se dorește finalizarea acestuia în următorii 2 ani.

„Această stațiune are un potențial imens, deoarece oferă un amestec unic de apă termală și istorie bogată. Aici găsești ceva ce nu găsești nicăieri altundeva în România, iar această combinație de elemente naturale și istorie face din Herculane un loc unic.”, explică Vlad Căpușan.

Investiția e estimată la aproximativ 4-5 milioane de euro.

Hotelul Decebal, o bijuterie arhitecturală în stil baroc ardelenesc, cu elemente decorative rafinate și o intrare impunătoare, este una dintre clădirile emblematice ale stațiunii Herculane. Cu o istorie care se întinde pe mai bine de un secol, acest hotel a găzduit figuri importante, inclusiv regele Carol I al României și regina Elisabeta.

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/