„Debranșările de la Colterm au depășit 10.000 de abonați!”

Radu Țoancă, consilier local PSD, susține că din cauza problemelor cu furnizarea căldurii și a apei calde, peste 10.000 de timișoreni s-au debranșat de la Colterm. „Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece, pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli, iar bolnavii în spitale”, a precizat Țoancă.

Până noua conducere a Primăriei Timișoara va găsi o soluție salvatoare pentru Colterm, societatea de termoficare ar putea rămâne fără abonați. Radu Țoancă, consilier local PSD, anunță că peste 10.000 de timișoreni s-au debranșat de la Colterm, majoritatea în ultima perioadă, din cauza problemelor legate de furnizarea căldurii și a apei calde.

Debranșările de la Colterm au depășit 10.000 de abonați! În afară de a se lamenta și a cerși bani de la București, administrația Fritz a rămas încremenită în propria incompetență. Din cele 4.200 de branșamente ale Colterm din Timișoara – însumând 52.000 de abonați individuali- au fost verificate în ultima perioadă 1.400. Rezultatul acestei inventarieri parțiale – care se va finaliza în perioada următoare la toate branșamentele din oraș- a fost unul șocant: peste 400 de debranșări ilegale de blocuri întregi, apartamente sau case individuale. Din calculele specialiștilor au “ieșit” din sistemul centralizat de termoficare fără să anunțe 10-12.000 de familii, care și-au montat centrală proprie pe gaz. Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece, pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli, iar bolnavii în spitale, plătind prețul “viziunii” primarului Fritz de a lăsa Colterm fără cărbune peste iarnă și apoi de a plafona temperatura din rețelele companiei pentru a face economii la gaz”, a declarat Radu Țoancă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Consilierul local PSD le bate obrazul celor aflați la conducerea Primăriei Timișoara pentru faptul că nu fac nimic concret pentru a salva Colterm, doar fac „gargară politicianistă ieftină”.

Ceea ce este însă cu adevărat periculos pentru timișorenii abonați la Colterm este totala incapacitate și neputință managerială a administrației care, în afară de gargară politicianistă ieftină, conform căreia alții sunt vinovați pentru dezastrul produs de ei (Guvernul, vechile partide politice, fosta administrație etc), nu a livrat nimic concret care să salveze sistemul centralizat de energie din oraș. Nu au pus bazele unei noi companii locale care să preia, treptat, rețelele de distribuție, abonații, eventualele fonduri europene sau guvernamentale care se vor aloca în acest domeniu. Spre exemplu, dacă mâine un municipiu de talia Timișoarei ar putea primi investiții europene sau guvernamentale pentru modernizarea sistemului energetic de 100 de milioane de euro, acești bani nu ar ajunge aici, pentru că nu există o companie locală fiabilă, o strategie coerentă în privința sistemului centralizat de energie termică, studii serioase și finanțabile de fezabilitate – nu din acelea produse de firmele useriste de apartament, cu zero angajați pentru sifonarea banului public”, este de părere Radu Țoancă.

banner 970 x 250