Graiul bănățean, probă de concurs pentru elevi

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Tradițiile din Banat în ce privește graiul, jocul și interpretarea de melodii specifice zonei, sunt aduse în atenția publicului larg de școlarii din județ. Festivalul Folcloric „Drag mi-i graiul bănăţan!” a ajuns la ediția cu numărul cinci. Acesta a fost inclus și pe lista activităților Ministerului Educației.

La sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa are loc ediţia a V-a a Festivalului Folcloric „Drag mi-i graiul bănăţan!”. Manifestarea este inclusă în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene 2012, realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Acțiunea este organizată de Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 7 Reşiţa.

„Concursul se va derula pe trei secţiuni: recitare în grai bănăţean, interpretare de melodii populare din Banat și dans popular. Grupul ţintă este format din preşcolari şi elevi din clasele I-VIII din Caraş-Severin, dar şi din judeţele vecine. De altfel, cadrele didactice care promovează tradiţiile româneşti, atât la ore, cât şi în afara lor își pot înscrie elevii. La festival pot participa elevi din ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial, coordonaţi de educatoare, învăţători, profesori, specialişti în folclor”, a spus Cristina Ardelean, cadru didactic la Școala nr 7 din Reșița.

Cum se fac înscrierile
Înscrierile se fac în perioada 23 aprilie–4 mai 2012, pe adresa cristi_ardeleanu@yahoo.com, printr-o fişă de înscriere care va cuprinde: numele şi prenumele elevului sau al ansamblului folcloric, clasa, instituţia de provenienţă, cadrul didactic coordonator, secţiunea la care participă, titlul poeziei sau al melodiei interpretate. Pe aceeași fișă trebuie trecute datele de contact ale cadrului didactic coordonator.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Festivalul este organizat în fiecare an în jurul datei de 9 Mai, Ziua Europei, și are ca scop conservarea şi promovarea graiului bănăţean, a valorilor naţionale româneşti în context european”, a adăugat Cristina Ardelean.

Alături de Școala nr. 7, parteneri în organizarea festivalului sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin şi Liceul de Artă „Sabin Păuţa” Reşiţa.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/