„Sânziene, sânziene, de pe plaiuri cărășene” – regal folcloric la Forotic

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Se pregătește o nouă ediție a Festivalului Sânzienelor, eveniment organizat după buna tradiție a locului de Primăria comunei Forotic.

Finanțarea pentru această manifestare a fost deja aprobată în cea mai recentă ședință extraordinară a Consiliului Local. „Un lucru bun trebuie apreciat, păstrat și continuat așa cum am făcut cu acest Festival. Anul trecut am avut un succes enorm, am reușit sa ne facem remarcați la nivel de județ, chiar și in județul Timiș. A fost o organizare grea cu foarte mulți invitați și interpreți de renume în parteneriat cu Școala. Anul acesta, pe lângă unitatea de învățământ, am făcut invitații pentru a ni se alătura și Consiliul Județean Caraș-Severin. Îmi doresc păstrarea acestei tradiții la același nivel ridicat pe perioadă nedeterminată”, a transmis în mediul online, primarul comunei  Forotic, Alexandru Sporea.

publicitate online in ziar Express de Banat

Prima zi, 24 iunie, va fi dedicată școlii, adică promovării celor mai tinere talente artistice de la Școala gimnazială „Petru Oallde”, care vor evolua alături de invitații lor. În următoarele zile de festival pe scena Căminului Cultural “Ioan Rusu Șirianu” din Forotic, vor evolua interpreți de renume ai folclorului bănățean, recitatori dialectali și dansatori, membri ai unora dintre cele mai cunoscute ansambluri de dansuri populare din Banat. În 25 iunie, va întreține atmosfera de sărbătoare solista Dana Gruescu Brestovicean alături de formația Titel Brestovicean iar în 26 iunie, va cânta interpreta Mihaela Petrovici împreună cu formația sa. Toate spectacolele sunt programate să înceapă la ora 17.00.

După cum anunță organizatorii, în zonele special amenajate vor fi pregătite și puncte de atracție pentru copii cu: animatori, tobogane, carusel și mai multe puncte de vânzare a unor jucării, înghețată și dulciuri pentru copii.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Aflat la cea de-a șaptea ediție, la Festivalul Sânzienelor, sunt invitați toți bănățenii iubitori de folclor, dar nu numai!

festivalul sanzienelor forotic

untitled design set 970x90 px merlin februarie
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/