De Sânziene, la Dobraia e cântec, joc și voie bună!

dobraia

La sfârșitul acestei săptămâni, în cătunul din Munții Cernei are loc un eveniment dedicat cântecului și dansului popular, la care participă nume mari ale folclorului din Banat, dar și finaliști ai Festivalului „Mariana Drăghicescu”.

Duminică, în cătunul Dobraia din Munții Cernei, pe platoul de lângă biserica ortodoxă din localitate, oamenii locului își dau întâlnire cu tineri interpreți din Banat, Oltenia, Ardeal și Moldova, concurenți finaliști ai celei de a XX-a ediții a Festivalului Național Concurs „Mariana Drăghicescu”. Evenimentul este organizat de Asociația Pro Datina și Primăria și Consiliul Local Cornereva.

În 26 iunie, după Sfânta Liturghie de la biserica din Dobraia, pornim la zi de sărbătoare cu hora satului. Acolo, lângă muntele Arjana, la tâmpla lui Dumnezeu, de unde a plecat cântecul Marianei, ne întâlnim cu oamenii locului, cu prieteni, cu medici și asistente de la Spitalul Militar din Timișoara, cu tineri interpreți din Banat, Oltenia, Ardeal, Moldova – concurenți finaliști ai celei de a XX-a ediții a Festivalului Național Concurs «Mariana Drăghicescu».”, transmit organizatorii.

Formația Pro Datina, condusă de Adrian Scorobete, directorul Ansamblului Profesionist Banatul, va acompania interpreții de muzică populară prezenți, dar și pe invitații speciali ai acestui eveniment: Bogdan Firu, Felicia Stoian, Maria Garaş și Ciprian Pop.

Sursa foto: Asociația Pro Datina