De râsul lumii! Abandonatul Centru spa din Lugoj, subiect de mișto național

Bazinul acoperit din cartierul Ștrand, inaugurat în 2016 și închis a doua zi, a ajuns din nou subiect în presa națională. În urmă cu circa un an, acesta a fost prezentat în termeni negativi de către reporterii de la emisiunea „România, te iubesc”, de pe ProTV. De această dată, cei care s-au interesat de situația centrului spa au fost reporterii de la știrile Antenei 1.

„În România se pot construi minuni cu bani publici. Minuni, pentru că nicăieri în lume nu au mai fost văzute. Oamenii din Lugoj, de exemplu, au plătit un milion de euro pentru un spa cu un bazin acoperit şi cu multe spaţii pentru jacuzzi. O situaţie pur românească a apărut însă după ce frumoasa construcţie a fost ridicată. De patru ani stă cu lacătul pe uşă, pentru că centrul de distracţie mai are nevoie de un aparat de încălzire şi unul de aerisire. În toamnă o echipă Observator a smuls promisiuni că totul va fi gata în ianuarie, acum responsabilii locali cer indulgenţă din partea localnicilor. Mai au nevoie de timp. Cu stropi de agheasmă aruncaţi de un preot peste tinerii care se relaxau în jacuzzi se inaugura, în 2016, marele spa din Lugoj. O investiţie realizată de Primărie în întregime din banii contribuabililor. Uşile spaului sunt închise, se deschid doar vara, pentru că pe aici se face accesul la piscinele exterioare. 3.600.000 de lei fără TVA a costat centrul care, la patru ani de la inaugurare, încă are lacătul pe uşă. Motivul – constructorul a uitat să monteze un aparat de încălzire şi altul de aerisire. Între timp, lugojenii par să fi renunţat la ideea de a se relaxa iarna la piscină. (….) Până anul trecut, autorităţile locale nici n-au putut să intre în complex. Constructorul a dat faliment şi a uitat să lase la Primărie cheia de la intrarea în spa. Cu trei luni în urmă, oficialii dădeau asigurări că totul va fi gata la începutul acestui an. De aceea ne-am întors în Lugoj. Noul termen e însă cu bătaie şi mai lungă. (….) Şase piscine exterioare şi un bazin acoperit ar trebui să stea la dispoziţia oamenilor din vestul ţării când centrul va fi deschis. Deşi data rămâne necunoscută, Primăria a stabilit deja tarifele. Un abonament de o zi va costa 30 de lei.”, au scris cei de la Antena 1.

Cu echipa sosită la Lugoj a stat de vorbă viceprimarul Cristian Galescu, pentru că primarul Francisc Boldea nu a fost de găsit. Nici viceprimarul nu a putut să înainteze un termen de deschidere a spaului. „Să vă spun exact nu mai ştiu acum în ce stadiu stă. A fost demarată procedura de achiziţie, pusă pe SEAP şi se aştepta deschiderea ofertelor. Estimativ, termenul poate fi undeva la câteva luni.”, a declarat, pentru Antena 1, Cristian Galescu.