De la „Mu1e PSD”, la trandafirii roșii pentru Andra Stroe, fostă Pleșa!

untitled design set 970x90 px

Am tot spus că, dar o mai fac o dată: atâta timp cât la Educație îl avem pe liberalul Sorin Cîmpeanu, fost ALDE și Pro România, viitor de aur țara noastră are. Analfabeți funcționali, dar cu licențe, masterate, doctorate și, de ce nu, școli de vară organizate de partid unde tinerii scot capul de după perdea, se urcă pe mese, la bustul gol, valabil și pentru urmașele Ralucăi Turcan, Alina Gorghiu și Mara Mareș, și scandează ca la galeria de la peluză: „m… PSD, PSD, m… PSD!” Altfel spus, m… devine temă de casă pentru stră-strănepoții Brătienilor. Bravo, băieți și fete, țineți-o tot așa, din zori și până-n seară, până vi se acrește de atâta m…!

Și când toată lumea se aștepta ca pesedeii să le întoarcă scandările liberalilor, să le bată obrazul la televizor sau chiar să amenințe cu ieșirea de la guvernare, dinspre PSD-Tineret Caraș-Severin a venit o veste care i-a lăsat muți chiar și pe cei mai înverșunați liberali. Cristian Bejeriță, șeful tinerilor din PSD Caraș-Severin, fără nicio legătură cu Ion Bejeriță din pricina căruia Romeo Dunca nu are somn noaptea, a mers la sediul PNL Caraș-Severin, căutând-o pe omoloaga sa liberală, Andra Stroe. Băiat salon, cu școala vieții la purtător, n-a mers cu mâna goală, cum sigur ar fi făcut gheolbanii ăia de la școala de vară, ci cu un buchet de trandafiri roșii și cu un mesaj (putea să ducă și o cutie cu ciocolată că nu sărăcea): „Pentru mama dumneavoastră și mamele tuturor colegilor din TNL! Nu uitați de eforturile făcute de acestea pentru a vă oferi o educație de calitate. Sunt sigur că așteptau de la generația noastră o schimbare în politica românească.”

Nu a găsit-o pe partenera sa de guvernare, însă aceasta a rămas impresionată de un astfel de gest de finețe care nu se învață la școlile alea de partid: „Mulțumim colegilor de la TSD, este un gest pe care îl apreciem. Ne manifestăm încă o dată și în plan local regretul pentru comportamentul unui grup izolat în cadrul școlii de vară a TNL, gest pe care partidul l-a sancționat și corijat,”, ar fi zis Andra noastră. Și de ce n-aș crede-o?

Chestia cu gestul pe care partidul l-a făcut, în sensul că i-a sancționat pe ăia care scandau „m… PSD, PSD, m… PSD, e puțin pripită. La o mai atentă analiză, de fond și en detail,  vina nu e chiar a celor mai mici dintre liberalii acestei țări, căci, ei săracii nu au făcut altceva decât ce au văzut în casa marii familii liberale. Au înjurat ăia dinaintea lor? Au înjurat și ei la școala aia, convinși că doar așa vor ajunge să pună laba pe funcții. Mă rog, au scandat vorbe de ocară, care e același drac. Ba, chiar mai abitir, să ne arate pe ce brațe se va odihni această țară și cu ce minți odihnite și lipsite de complexe va fi condusă ea.

Acu’, la drept vorbind,  de la cine să fi învățat ceva bun, bieții de ei? De la Rareș Bogdan, care în 2020 se poza cu prietenii săi alături de o pancartă cât toată zilele pe care scria: „Liberte, Egalite, Fraternite, Mouie PSD!”? Ce așteptări să aibă tinerii liberali de la Doru Coșei, tipul ăla care își poartă batistuța precum Rareș Bogdan care scanda, în 2020, în Piața Universității lângă un banner cu inscripția „MU1E PSD!”?. Da, Doru Coșei  care se visează viitorul primar de Herculane.  Ca să vă convingeți că e așa, uitați-vă pe pagina lui de Facebook. Ca să nu mai vorbim de Romi al meu din Consiliul Județean care „sparge” orice box-office în materie de jigniri adresate pesediștilor, ziariștilor, ba chiar și camarazilor de partid, fără ca cineva din organizația județeană să-l tragă de mânecă și să-i spună: mai ho, bă, Romeo, că ne faci dracu’ de râs cu prostiile tale.

De asta și zic, nea Nicule, nu-i pedepsi prea rău pe puștii ăia care au cântat și au dansat din buric pe „m… PSD, PSD, m…PSD!”, că, repet, de la cine să învețe ceva bun săracii de ei: de la Rareș Bogdan? Să avem pardon, don Ciucă! De la Doru Cosei? Bine pe ăsta nu-l cunoști, dar îți spun eu că n-ai pierdut nimic. De la Romi? Mă faci să râd! Parcă tălică nu vezi ce scriu tabloidele toată ziua despre el? Ce dracu, bă, ne-a Nicule, am pretenții de la matale că ești ditamai șef la partidul ăsta!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/