De la 30.000 la 50.000 de lei kilogramul de cannabis în Caraş-Severin! [VIDEO]

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cărăşeanului Ionică Vița pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, introducere în țară fără drept de droguri de risc și consum illicit de droguri de risc.

Începând cu anul 2016, procurorii suspectează că Ionică Vița (foto) din Zorlențu Mare, în vârstă de 36 de ani, a comercializat cantități însemnate de cannabis și rezina de cannabis, respectiv droguri de risc unor tineri de pe raza județelor Caraș-Severin, Satu Mare, Cluj, Alba și Sălaj contra unor sume cuprinse între 30.000 și 50.000 lei/kilogram!

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că în cursul anului 2016, inculpatul Vița Ionică a achiziționat din Spania autoturisme second-hand contra unor sume cuprinse între 100-1.000 euro, în care a disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele erau introduse în țară și vândute la prețuri cuprinse între 5.000-10.000 euro, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată”, scriu procurorii DIICOT Sălaj.

Din cercetări ar reieși că aceste cantități de droguri care erau introduse în țară prin intermediul autoturismelor second-hand erau valorificate unor persoane de pe raza județelor Caraș-Severin, Alba și Sălaj.

La data de 23 decembrie, Ionică Vița a intrat în țară cu un autoturism înmatriculat în Spania, prin punctul de frontieră Cenad, județul Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș. La aceeași dată, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla în incinta unei benzinării din orașul Teiuș, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Sălaj, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, l-au surprins în flagrant pe Ionică Vița în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de droguri în schimbul sumei de 18.000 lei.

droguri auto DIICOT

„La data de 24.12.2016 Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vița Ionică pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Sălaj și Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, subliniază procurorii DIICOT Sălaj.

Ionică Viţa a contestat sentinţa de arestare preventivă la Curtea de Apel Bihor.

Sursă fotografie principală: Facebook