De dragul partidului, primarul Reșiței ar fi de acord să-l lase pe Hadrian Popescu să candideze la Consiliul Județean pentru a-l ajuta pe Romeo Dunca în lupta cu „hienele”

În condițiile în care pandemia de COVID-19 dă peste cap viața de zi cu zi, cu consecințe pe care nu le putem bănui în acest moment, este posibil ca alegerile locale programate în vară să nu se țină la termen. Cu toate acestea, unele partide s-au grăbit și au făcut publice numele unor candidați la primării sau consilii județene.

PNL Caraș-Severin va merge cu Romeo Dunca la CJ, iar la Reșița, cu Ioan Popa, actualul primar. Cu excepția Caransebeșului, liberalii dau credit primarilor aflați pe funcție, mizând pe experiența și populartitatea acestora. Întrebat de candidații trecuți din Colegiul Reșița pe lista pentru Consiliul Județean, Popa s-a ferit să dea un răspuns concret.

„Nu știu să vă spun acest detaliu, de el se ocupă secretarul pe probleme politice, Dorin Bistrian, care cred că vă poate lămuri mai bine decât mine în această privință. Eu doar sper ca să nu mă părăsească mulți dintre colegii mei de la Consiliul Local Reșița, cu care am făcut o echipă deosebită în toți acești ani. Poate va trebui să-l cedez pe Hadrian Popescu (n.r. liderul grupului PNL din Consiliul Local Reșița) ca să-l sprijine pe Romeo Dunca în groapa cu hiene de acolo, să nu-l mănânce hienele, el venind «virgin» din exterior, nefiind foarte experimentat. Cred că Adi Popescu i-ar fi de mare ajutor. În rest, nu știu să vă spun cine, ce și cum este pe lista de care mă întrebați.”, a mărturisit în stilu-i caracteristic Ioan Popa.

Într-o conferință ținută la Reșița, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, spunea că fiecare fost colegiu electoral a nominalizat câte șase candidați, în total 30, urmând ca în săptămâna premergătoare depunerii listelor la Biroul Electoral Județean să se stabilească lista finală, cu locuri eligibile, în funcție de implicarea fiecăruia în campania electorală și de participarea la activitățile politice.