De Crăciun, casele reșițenilor vor fi mai calde

Lucrările de reabilitare a sistemului termic sunt în grafic. Reprezentanții executivului speră ca pierderile de 50 sau chiar 70% care există acum rețea și pe care le suportă toți reșițenii, indiferent de forma sub care se încălzesc, vor fi eliminate. Asta, odată cu implementarea noului proiect.

Sectorizarea Reșiței în opt zone și instalarea microcentralelor de cartier se apropie de final. Cel puțin, așa îi asigură edilul șef pe locuitorii orașului de pe Bârzava. „Din 23 decembrie, sistemul va fi funcțional, iar pierderile eliminate”, susține primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. Oficialii de la primărie explică faptul că au făcut eforturi deosebite ca să mențină funcțional operatorul de termie, mai ales că pierderile pe care acesta le produce în forma actuală depășesc 50%. În plus, banii care deocamdată au fost doar promiși, însă nu au ajuns în bugetul orașului sunt încă așteptați astfel încât să poată fi folosiți în beneficiul locuitorilor.

Preț nou la gigacalorie
Pentru că cei de la centru s-au retras din „combinația” subvenție la gigacalorie, aleșii locali trebuie să stabilească un preț nou, după ce luna trecută au decis să îl mențină la 167 de lei, adică la fel ca și anul trecut. Dacă până acum Primăria suporta 34% din prețul unitar al produsului termic, de luna viitoare contribuția locală s-ar putea mări. „Vom avea grijă de cele aproximativ 200 de familii care nu vor fi racordate la noul sistem”, subliniază edilul șef.

Datorii la CET
Aurel Marinescu, directorul SC CET 2010 SA spune că societatea luptă în prezent ca să supraviețuiască. Datoriile pe care operatorul le are la energia electrică sau gaz sunt de ordinul sutelor de mii de lei, însă partea bună a lucrurilor este că, deocamdată, societatea nu este amenințată cu debranșarea.