De ce și-a dat medicul Borcean demisia din funcția de manager al Spitalului Municipal Caransebeș?

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Medicul chirurg Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, face o mutare interesantă după ce a fost numit în urmă cu o lună manager al Spitalului din Caransebeș.

După ce a fost acuzat public de fostul manager Adrian Cican că ocupă funcția ilegal fiind în incompatibilitate cu cea de președinte al Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean a declarat public că nu renunță la nicio funcție. Iată că ieri, 25 august, Consiliul de Administrație al Spitalului a luat act de decizia lui Gheorghe Borcean de a-și înainta demisia.

Gheorghe Borcean explică motivul demisiei prin faptul că situația financiară a spitalului nu este bună și Consiliul de Administrație are obligația să-și asume răspunderea pentru instituirea unei conduceri permanente prin organizarea concursului pentru funcția de manager, în termen de 45 de zile, pentru că un manager interimar permanent nu poate avea efecte pozitive și eficiente.

În expunerea de motive, Gheorghe Borcean mai spune că primarul nu poate numi un alt manager interimar la spital decât dacă Consiliul de Administrație a luat toate măsurile legale de a organiza concurs, în urma căruia postul de conducere nu a fost ocupat.

Cu alte cuvinte, Gheorghe Borcean și-a dat demisia, dar nu pleacă de la conducerea unității spitalicești, rămânând în preaviz până la organizarea concursului pentru post.