De ce să alegeți un telefon dual-SIM – avantaje și dezavantaje

Funcționalitatea dual-SIM a devenit o caracteristică extrem de dorită în rândul utilizatorilor de smartphone-uri. În zilele noastre, oamenilor le place să își păstreze contactele personale și profesionale distincte, prin urmare, un astfel de telefon este o opțiune ideală.

Un telefon dual-SIM are o funcție încorporată a dispozitivului care le permite utilizatorilor să acționeze simultan două cartele SIM, cu două numere diferite, pe același telefon mobil.

Popularitatea telefoanelor mobile Dual SIM

Telefoanele mobile dual-SIM câștigă din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani, iar motivul este evident. Nu mai trebuie să purtați două telefoane peste tot. Cu toate acestea, este important să cunoașteți atât avantajele, cât și dezavantajele unui astfel de telefon, astfel încât să puteți obține cea mai bună valoare pentru banii investiți într-un smartphone.

Avantajele unui telefon dual-SIM

Rețea extinsă: Serviciile cumulative din două rețele diferite vă oferă lipsă de lacune în semnal și călătorii mai ușoare, fără probleme, chiar și în locații mai izolate sau îndepărtate. Obțineți, de asemenea, flexibilitatea a două planuri de telefonie mobilă, fiecare cu propriile avantaje.

Transport: Folosiți două cartele SIM, dar trebuie să purtați un singur telefon. Un lucru în minus de care să aveți grijă.

Mai mulți furnizori de servicii: Taxele de apel sunt cheltuieli recurente și variază în funcție de furnizorii de servicii. Cumulate, astfel de cheltuieli pot avea un efect semnificativ asupra bugetului dumneavoastră. Cu un telefon dual-SIM, obțineți două tehnologii diferențiale pe care le puteți utiliza în funcție de nevoile dvs.

Fără blocare în rețea: Deoarece smartphone-ul dual-SIM nu este blocat la o anumită rețea, nu vi se va cere să vă schimbați cartela SIM în timp ce călătoriți în alte țări. Vă puteți înscrie gratuit cu orice furnizor de rețea, la alegerea dvs. Unii furnizori de servicii oferă credit internațional gratuit, care economisește până la 85% din tarifele de roaming.

Apeluri profesionale și personale: Puteți utiliza o cartelă SIM pentru apelurile dvs. profesionale și cealaltă pentru uz personal, cum ar fi jocurile și interacțiunea cu rețelele sociale. Modelul Xiaomi Redmi Note 8 Pro, de exemplu, realizat special pentru gaming pe telefon, este un model dual-SIM cunoscut ca cel mai bun telefon din 2019 ca raport dotări/preţ.

Factură distinctă Work-n-Play: SIM-ul alocat pentru muncă arată factura dvs. pentru serviciu, iar cealaltă o arată pe cea personală. Dacă sunteți atent la bugetul dvs., puteți trasa o linie limitativă între cele două. Cheltuielile dumneavoastră pentru smartphone vor fi mai rentabile.

Depășirea constrângerilor rețelei lipsă: Uneori, acoperirea rețelei devine neregulată și rămâneți fără semnal, fără nicio notificare prealabilă. Gândiți-vă la eventualitatea în care aveți de făcut un apel urgent. Al doilea SIM se va ocupa de o astfel de situație urgentă. Acesta este probabil cel mai mare avantaj al dual-SIM-ului.

Apel simultan: Dacă aveți un dual-SIM, aveți avea cea mai mică posibilitate de a rata un apel. Chiar și în timp ce vorbiți pe o linie, veți putea primi un apel de pe cealaltă. În loc să meargă la mesageria vocală, puteți reține primul apel și puteți răspunde celuilalt, dacă considerați că este mai important.

Stocare personalizabilă: Puteți stoca date pe cartela dual-SIM în funcție de nevoile dvs. exacte.

Dezavantajele unui telefon dual-SIM

Dual-SIM pasiv: În trecut, deși un smartphone deținea două cartele SIM, numai una putea fi activă într-un anumit moment. Prin urmare, a doua cartelă SIM nu era accesibilă. Când îl activați manual pe primul, cel de-al doilea se dezactiva. Astfel de probleme erau comune în versiunile mai vechi, nemaifiind cazul modelelor noi.

Consum mai mare de baterie: Ambele cartele SIM sunt active permanent. Când conversați pe un card, al doilea poate primi în continuare apeluri, date și mesaje și sunteți informat instantaneu despre asta. Dezavantajul este că astfel de dispozitive au două emițătoare-receptoare, unul pentru fiecare SIM și, prin urmare, consumă mai multă baterie față de un telefon cu un singur SIM. Aceste telefoane au o autonomie mai scurtă, iar costurile inițiale și recurente sunt mai mari.

Slot Micro-SD: Deoarece al doilea SIM este micro-SD, nu puteți utiliza un card micro-SD separat pentru extinderea spațiului de stocare. Așadar, trebuie să cheltuiți mai mult pe spațiu de stocare încorporat.

Limitarea utilizabilității: Întrucât smartphone-ul folosește implementarea 4G + 2G Standby, puteți utiliza aceeași cartelă SIM pentru apeluri și mesaje text, dar nu o puteți utiliza și pentru conexiunea de date.

Frecvența electromagnetică (EMF): EMF-ul inerent al smartphone-urilor este dublat de cartelele dintr-un telefon dual-SIM. Cu toate acestea, datorită optimizării tehnologiei, EMF-ul dual-SIM a fost redus la 40-80% din cel al unui smartphone cu SIM unic. Mai mult, în zonele cu semnal redus, EMF este chiar și mai scăzut.

Smartphone-ul dual-SIM a devenit parte integrală a mediului profesional și a vieții personale actuale. Pe lângă faptul că este convenabil pentru transport, este de asemenea rentabil din multe puncte de vedere.

Țineți cont că există nu numai telefoane dual-SIM, ci și adaptoare dual-SIM, astfel încât să vă puteți transforma telefonul existent într-un telefon convenabil și rentabil, cu 2 cartele.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/