De ce nu s-a înscris Grindeanu la concursul pentru inspector general?

Deși, în sfârșit, s-a luat decizia organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, astfel încât numirile politice să poată fi scoase din schemă, inspectorul general școlar nu s-a înscris în competiție.

Potrivit acestuia, intenția sa a fost de a se înscrie la concursul ce va avea loc în 11-20 martie, însă mandatul este de 4 ani de zile, iar peste 1 an și jumătate domnia sa împlinește vârsta de pensionare și ar întrerupe acest mandat în mod incorect. Deși metodologia a fost afișată încă din 9 februarie, conform regulamentului, nu s-a înscris niciun cadru didactic pentru acest post, probabil, din respect pentru inspectorul general.

Deocamdată, Nicolae Grindeanu are mandat de detașare în interesul învățământului pentru următorul an și jumătate, după care postul se va ocupa prin concurs.

„Este probabil fără lipsă de modestie și aprecierea colectivului de profesori de la nivelul județului, dar și de la nivelul Inspectoratului Școlar pentru activitatea pe care eu o desfășor, pentru că eu m-am așteptat, totuși, să se înscrie cineva, însă probabil că au considerat că trebuie să-mi închei mandatul și după aceea lucrurile continuă pe direcția cunoscută. Nu va fi blocată activitatea privind concursurile pentru celelalte funcții de inspector general adjunct, inspectori școlari sau directori de unități de învățământ. Deocamdată, s-au vacantat funcțiile doar pentru inspector general școlar, după ocuparea acestor funcții va fi o perioadă de 30 de zile pentru înscriere pentru inspector general adjunct și așa mai departe piramidal. Detașarea mea este până în 31 august 2015 și mai am dreptul un an de zile de a conduce Inspectoratul Școlar Caraș-Severin”, a declarat inspectorul școlar general Nicolae Grindeanu, pentru www.expressdebanat.ro.