De ce Luminița Jivan?! Pentru că e tânără!

untitled design set 970x90 px

Împărțirea PSD Caraș-Severin, fie în tabăra lui Ion Mocioalcă, fie în cea a Luminiței Jivan, nu mai este un subiect tabu. Unul dintre social-democrații care nu se ascund după deget este Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic!

Tismănariu a explicat pentru expressdebanat.ro motivele pentru care s-a poziționat în tabăra Luminiței Jivan și pentru care deputata ar trebui să preia șefia filialei județene a PSD. „Nu cred că e mult mai pregătită decât domnul Mocioalcă, dar este un suflu tânăr pe care dorim să-l aducem la partid, în județul Caraș-Severin!”, a spus primarul din Gârnic.Implicarea Luminiței Jivan în derularea proiectelor primăriilor ar fi principalul motiv pentru care unii edili insistă ca aceasta să-i ia locul lui Ion Mocioalcă. „Doamna Jivan, de când a lucrat, atât la Prefectură, cât și la Consiliul Județean, a fost implicată, în special, cu noi, cu primarii, în demararea și derularea proiectelor pe care le-am avut, inclusiv pe Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și pe proiectele europene. Ea s-a implicat mai mult și ne-a sprijinit, inclusiv, când a lucrat în Minister (cu anumite indicații). Spre exemplu, cum să procedăm pentru a obține fonduri de la minister sau de la Uniunea Europeană. Era mult mai apropiată față de noi, de primari”, ne-a mărturisit Tismănariu.

Întrebat dacă, în tot acest butoi cu pulbere al PSD-lui, ar avea ceva să-i reproșeze președintelui actual al PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, primarul din Gârnic clarifică: „Eu de colegi, întotdeauna, nu am vrut să vorbesc de rău! Dar aș zice că e cam destul! Lăsăm tineretul pentru că și eu mă gândesc că am o vechime, sunt la al cincilea mandat și deja de acum mă gândesc să las pe altcineva la primărie pentru că ajungem la o anumită vârstă când trebuie să facem un pas în spate!”.