De astăzi, se anunță vânt puternic și ninsori. Vizat este și județul Caraș-Severin!

explo 1000x200

De Ziua Națională a României, și iarna începe să își ceară drepturile, astfel că drumarii lansează atenționări pentru șoferii care sunt obligați să circule în aceste zile.

În urma datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie care prognozează ninsori, strat de zăpadă și intensificări ale vântului în intervalul 1 decembrie, ora 14.00 – 2 decembrie, ora 22.00, pentru regiunile Oltenia, Muntenia, Transilvania și sudul Banatului, pe drumurile naționale și europene. CNADNR SA acţionează preventiv cu materiale antiderapante, acolo unde există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

,,Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scăzute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Drumurile Naționale.

În acest context, CNADNR le recomandă participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.