„De 20 de ani patronează sistemul mafiei imobiliare din Moșnița Nouă”

alfred simonis presedinte psd timis
untitled design set 970x90 px

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, lansează un nou atac la adresa vicepreședintelui liberal al CJ Timiș. Social-democratul declară, de această dată, că există suspiciuni clare referitoare la „un mare jaf” la Moșnița Nouă, iar Proteasa „trebuie să acopere sistemul din care face parte”.

Afirmațiile vin după ce luni dimineață, în plenul CJ Timiș, mai mulți tineri din organizația de tineret a PSD Timiș au protestat și au cerut demisia lui Alexandru Proteasa din Executivul administrației Nica.

„Astăzi pozează în victimă, dar de 20 de ani patronează sistemul mafiei imobiliare din Moșnița Nouă. Pe numele lui Alexandru Proteasa, un individ care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Judeţean Timiș și care confundă bugetul instituției pe care o conduce cu conturile grase ale familiei sale. Am proprietatea termenilor, iar când vorbesc despre un sistem mafiot știu exact despre ce este vorba. Iar cum știu eu, la fel știe și Proteasa, însă el trebuie să acopere sistemul din care face parte.”, a spus Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

În context, deputatul PSD mai afirmă că instituțiile statului documentează „afaceri dubioase” derulate din bani publici.

„Afaceri dubioase din bani publici sunt cercetate de instituții ale statului, iar asta îl neliniștește teribil pentru că există suspiciuni clare referitoare la un mare jaf și pentru a acoperi cumva hoția, astăzi ne arată că e victimă. Se vorbește despre sume de bani și materiale de construcții evaporate de la CJT și apărute miraculos pe șantierele familiei sale. Se adună nori negri deasupra Moșniței și Consiliului Judeţean, domnule Proteasa!”, a mai declarat Simonis.

UPDATE. Nica: „Simonis și gașca pozează în persoane preocupate de justiție”

Într-o replică dată acuzațiilor aduse de liderul PSD Timiș, liberalii spun că existau bănuieli că „domnul deputat știe ce vorbește când se discută despre sistem mafiot, despre golănii și furturi sau despre combinații și escrocherii.”

„Simonis și gașca pozează în persoane preocupate de justiție, dar nu fac altceva decât să arunce perdele de fum în jurul lor, tocmai pentru a masca lipsa de activitate și incompetența crasă în care se scaldă”, a spus președintele PNL Alin Nica, în timp ce Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, respinge ideea potrivit căreia ar avea  probleme în a-și justifica averea: „Eu nu am nicio problemă în privința averii. Așa cum muncesc acum, cinstit și corect, în slujba comunității, așa am făcut-o și când am activat în mediul privat. Tot ce am făcut am făcut prin muncă cinstită, cu efort, dar și cu inteligență. Din păcate, nu pot spune aceleași lucruri despre deputatul Simonis. (…) Dacă ceva e suspect, există instituții ale statului care pot face verificări. Până atunci însă, mă aștept ca deputatul ales pe listele PSD în Timiș să facă ceva util pentru județul în care trăiește. Asta dacă mai trăiește pe aici pentru că lumea spune că ar sta mai mult prin sectorul 2, București”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/