De 10 ori mai puține solicitări pentru testarea COVID-19 în județul Timiș

testare covid

A scăzut numărul de solicitări în vederea recoltării de probe pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. Dacă până acum se făceau și 1.000 pe zi, numărul a scăzut sub 100.

Așadar, se simte relaxarea și la Serviciul de Ambulanță al județului Timiș, care nu mai este sufocat de numărul mare de solicitări realizate fie pentru recoltare de probe, fie pentru transportul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

„În sfârșit și la nivelul Serviciului de Ambulanță al Județului Timiș se simte relaxarea datorită scăderii numărului de cazuri. Chiar numărul de recoltări a scăzut mult sub 100. A variat între 20 și 70 de recoltări în funcție de zile. Cele mai puține recoltări sunt duminica și lunea. De la începutul valului cinci recoltările se fac prin programare la medicul de familie. Medicul de familie sună la 112, iar apoi programează pacientul. Există o platformă, iar medicii de familie au fost anunțați că recoltările se fac sub această formă”, a explicat medicul Florin Crișan, managerul SAJ Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pacienții sunt rugați să înțeleagă că există o organizare și echipajele trebuie să respecte lista de programări.

Pacienții trebuie să știe că dacă s-a sunat astăzi pentru ei, nu va ajunge ambulanța astăzi, ci a doua zi vor fi recoltați. Au fost luni cu foarte multe solicitări, peste 1.400 de solicitări pe zi pentru recoltare. Chiar atunci s-a tras un semnal de alarmă și s-a primit sprijin din partea autorităților locale pentru a se putea face recoltările la timp”, a mai spus managerul SAJ Timiș.

banner 970 x 250