David Garrett, spectacol electrizant în Parcul Rozelor

david garrett timisoara (1)
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

David Garrett a umplut Parcul Rozelor. Sute de timișoreni au vrut să îl asculte, luni seara, pe marele violonist.

Concertul a făcut parte din programul Ziua Timișoarei. Desi prețul biletelor nu a fost mic, ăntre 200 și 300 de lei, melomanii nu s-au dat înapoi.

La spectacol a participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care a avut numai cuvinte de laudă pentru David Garrett.

„O seara de vară perfectă, Parcul Rozelor plin ochi, marele violonist David Garrett cu un program de excepție! Sunt atât de mândru de orașul nostru. Civilizat, vibrant, fermecător. Timișoara, gazdă pentru cultură internațională de top”, a transmis primarul Fritz.

david garrett timisoara (2)

David Garrett, mare admirator a lui George Enescu

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Născut pe 4 septembrie 1980, la Aachen, în Germania, David Garrett a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la 10 ani. La 13 ani, este cel mai tânăr artist care semnează un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon, sub pseudonimul David Garrett, după numele de familie al mamei sale, de origine americană.

În 1999, în vârful carierei, hotărăște să se mute la New York, pentru a studia muzicologie şi compoziţie, dar şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, devenind student al lui Itzhak Perlman, la Juilliard School. În 2003, câştigă renumitul Concurs de Compoziţie de la Juilliard, cu o fugă compusă în stilul lui Johann Sebastian Bach.

Are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al lui George Enescu, căruia îi studiază și interpretează compozițiile, participând la Festivalul internațional „George Enescu”, în 2015.

david garrett timisoara (4)

 

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/