Creşetere economică, sub sechestrul ANAF

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

În ciuda zvonurilor că uzina reșițeană este cu un picior în groapă, iar de la 1 ianuarie riscă să își închidă porțile, pe site-ul companiei, veștile livrate de conducere sunt bune. Primele luni ale anului 2011 au însemnat reducere din pierderi și creștere economică. Procesul cu ANAF însă, este încă pe rol.

Sub amenințarea executării silite, compania reșițeană luptă să reducă pierderile, iar numărul mare al comenzilor a dus chiar la o creștere a cifrei de afaceri, față de anul trecut. „Compania UCM Reşiţa, specializată în producţia de motoare şi turbine, şi-a redus pierderile în primele nouă luni ale acestui an cu 18%, de la 67 de milioane de lei la 54,9 milioane de lei, în timp ce cifra de afaceri a companiei a crescut cu 23%, de la 78,6 milioane lei la 96,8 milioane lei”, se arată pe sitetul colosului industrial. În aceeași perioadă, veniturile societăţii au scăzut cu şapte puncte procentuale, de la 105,2 milioane de lei la 97,6 milioane de lei, în timp ce cheltuielile s-au restrâns cu 11%.

publicitate online in ziar Express de Banat

În proces cu ANAF
În tot acest timp, procesul pe care UCMR îl are cu ANAF este pe rolul instanțelor de judecată. Obiectul care stă la baza lui sunt datoriile istorice, pe care societatea nu are de unde să le plătească. Din cauza nerespectării contractului de privatizare cu statul român, în toamna lui 2009, societatea reșițeană, s-a mai ales cu aproape 200 de milioane de lei datorie istorică. La primul termen, compania a pierdut în fața inspectorilor de la fisc și a făcut recurs. Acesta va trebui să se judece până la finele lui 2011. Astfel că, soarta societății atârnă de decizia magistraților.

publicitate Timisoara banner maxagro

Cum a ajuns la elvețieni
Compania reşiţeană a fost preluată în 2003 de către un consorţiu format din firma elveţiană INET şi asociaţia salariaţilor UCM, în urma unei tranzacţii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. În prezent, INET controlează 99,63% din capitalul companiei.

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/