Taxele și impozitele locale au fost colectate în proporție mai mare la Oțelu Roșu. Cu 7 procente s-a depășit colectarea din 2016, însă de departe anul 2015 va rămâne etalon pentru Serviciul de Impozite și Taxe Locale al Primăriei Oțelu Roșu.
„În 2015 am realizat cel mai mare volum de încasări, și asta pentru că am renunțat la penalități pentru persoanele rău-platnice și s-a înregistrat un val de încasări. Am depășit anul trecut cu 7%, dar nu și anul 2015. Problema mea sunt debitele la persoanele fizice, care depășesc 400.000 de lei la taxe și impozite și 200.000 de lei la taxa pentru colectarea gunoiului. La persoanele juridice sunt debite de peste 100.000 de lei la taxe și impozite și câteva zeci de mii de lei la gunoi. Din păcate, debitele cele mai mari le avem înregistrate la amenzile de circulație, peste 1,5 milioane de lei”, precizează Luca Mălăiescu.
În acest sens, edilul-şef spune că a fost actualizat organigrama Primăriei cu două posturi de executori fiscali. Dar, din cauza salariilor mici și a regulilor impuse de legislaţie la angajare, până în prezent nu s-a găsit nicio persoană interesată de aceste posturi, de mai bine de 3 luni!
„Nu mi se pare corect ca un tânăr care a terminat facultatea cu o medie de peste 9 să nu se poată angaja, decât dacă are 5 ani vechime. De unde să-și facă această vechime un tânăr dornic de muncă cu studii în economie sau juridice? Putea liniștit să ocupe un astfel de post, dar asta e legea… Eu am vorbit cu ministrul Muncii să găsească soluții cu privire la schimbarea legii, pentru a putea oferi șansa tinerilor să se angajeze în instituțiile publice, pentru că această problemă nu este doar la UAT-uri, ci la orice instituție publică”, a argumentat Luca Mălăiescu.