Data alegerilor prezidențiale, discutată în coaliție

marcel vela senator pnl
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Conform senatorului Marcel Vela, PNL vrea dialog între partide pentru alegerea celei mai potrivite date.

Vela dă asigurări că PNL este adeptul dialogului constructiv și responsabil, mai ales atunci când în joc este un interes strategic al României, cum este alegerea președintelui. De aceea, partidul va milita pentru epuizarea tuturor căilor de dialog și negociere astfel încât să se ajungă la soluția optimă pentru organizarea alegerilor prezidențiale.

Declarația sa vine după ce, coaliția de guvernare a dezbătut propunerea PNL de a avea o discuție asupra calendarului alegerilor prezidențiale. Asta deoarece data alegerilor este o chestiune tehnică, ce poate însă parazita fondul alegerilor, respectiv dezbaterea propriu-zisă privind viitorul României.

„Un lucru pozitiv este acela că a fost realizat un ușor avans în discuția privind mutarea datei alegerilor prezidențiale. Dorința PNL este să avem alegeri prezidențiale vizibile, nu ascunse între perioada concediilor și începutul de an școlar. Varianta propusă, respectiv de a avea primul tur al alegerilor prezidențiale pe 29 septembrie, nu este la fel de bună ca cea de a avea alegeri la termen, dar este un pas în direcția susținută de PNL”, afirmă Marcel Vela. Partidele vor analiza soluțiile discutate iar marți se vor relua negocierile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/