Dascălii din Timiș, chemați să participe la școala de formare REMIX ID

open call fb
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cadrele didactice din învățământul primar sunt invitate să se înscrie la un program de pregătire profesională menit să le instruiască în predarea alternativă. Participarea este gratuită.

Programul se adresează învățătorilor și pedagogilor din învățământul primar din Timișoara și județul Timiș care vor să dobândească abilități teoretice și practice de educație interculturală și pedagogie alternativă interdisciplinară, cu focus pe problematicile minorităților etnice. În urma open call-ului, comisia de jurizare va selecta 12 participanți.

Programul pedagogic are ca obiectiv introducerea unor noi pedagogii în școlile cu acces limitat la cultura contemporană și este bazat pe patru module centrale:

  • Pedagogia artistică alternativă ca metodă experențială de învățare – lector Mirela Stoeac-Vlăduți;
  • Corpul – identitate și transformare – lector Olga Diana Török;
  • Scriere creativă – istorii alternative – lector Cristian Vicol;
  • Gândire critică și meta-identitate – lector Alis Stratan;
  • Prezentări, tururi citadine, discuții, ateliere interactive

Participanții la școala de formare REMIX ID vor dobândi bazele susținerii unui curs pedagogic alternativ la clasă, bazat pe metodologia dezvoltată de echipa proiectului în cei 6 ani de existență și de lucru cu minoritățile etnice din Timiș. Toți participanții vor primi atestate/diplome care vor face dovada profesionalizării și absolvirii școlii.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Instruirea este gratuită, în plus, cei din afara orașului au asigurate cheltuielile de transport și cazarea în Timișoara, iar toți participanții – micul dejun și prânzul.

Cei care vor să se înscrie trebuie să completeze formularul de aplicare disponibil aici până cel târziu 25 mai, ora 23. Numărul de locuri este limitat. Confirmarea participării în urma selecției realizată pe baza formularului de înscriere se va face până cel târziu 31 mai.

Școala de formare REMIX ID va avea loc în perioada 19-25 iunie, la MV (bd. Mihai Viteazul 1, Timișoara). Programul este parte a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/