Stabilitate și investiții! Aceștia sunt pilonii cu care se poate dezvolta România, în viziunea lui Daniel Surdu, reprezentantul județului Caraș-Severin pe listele electorale PSD-PNL pentru Parlamentul European.
Singurul candidat din Caraș-Severin la alegerile europarlamentare, Daniel Surdu, își dorește stabilitate pentru următorii cinci ai din povestea Uniunii Europene. „Nominalizarea pe lista de candidat la alegerile pentru Parlamentul European m-a onorat foarte tare pentru că în momentul în care este vorba de România. Orgoliile personale, disputele politice ar trebui să înceteze pentru a putea face bine tuturor românilor, mai ales prin prisma de stabilitate politică pentru a putea continua toate programele care noi ne le-am asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unde sumele sunt foarte mari. Planul este foarte vast, are extrem de multe obiective și, dacă nu continuăm împreună ca alianță, marea familie a Partidului Popular European s-ar putea destrăma. Atunci suntem nevoiți să o luăm de la capăt. Pierdem timp important, pierdem muncă importantă care este în spate în elaborarea acestor programe și acestor obiective. E păcat pentru că România acum ar trebui să înțeleagă importanța acestor alegeri pentru Parlamentul European. Din punctul meu de vedere, ele sunt extrem de importante pentru că cele mai mari investiții din România se fac pe banii europeni”, spune candidatul Alianței PSD-PNL la alegerile europarlamentare.
Daniel Surdu și-a trecut în CV-ul pentru Parlamentul European funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării. Ritmul de la București l-a obligat să învețe rapid și din mers ce înseamnă managementul fondurilor europene la nivel național, dar a fost și un prilej pentru a întinde o mână de ajutor primarilor care aveau nevoie de ajutor cu propriile proiecte.
„Înainte de a face un lucru, învăț despre el ca să nu greșesc sau ca să nu-l fac rău din prima. În primele luni, după nominalizarea mea ca secretar de stat, am avut o activitate foarte intensă pentru a învăța ce anume se întâmplă în Guvernul României. Ce anume trebuie făcut, cum anume trebuie să facem lucrurile ca să le facem bine și să nu greșim. Îmi veneau documente la semnat pe care nu le înțelegeam, n-am mai fost niciodată secretar de stat, lucrurile astea nu se învață la școală sau când ești în funcție pentru că, în general, angajații din Ministere nu vor să împărtășească experiențele lor. La noi, timpul s-a comprimat foarte tare. Toate programele sunt într-o desfășurare extrem de rapidă. Eu sunt un fel de interacțiune a Guvernului cu administrația publică locală. Fiind în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am contact direct cu foarte mulți primari de UAT-uri”, a declarat Daniel Surdu.