Daniel Surdu despre rolul de secretar de stat: „M-a interesat să ajut comunitățile, nu neapărat primarul”

daniel surdu secretar sde stat
untitled design set 970x90 px

Candidatul și reprezentantul județului Caraș-Severin la alegerile europarlamentare, Daniel Surdu, crede că oamenii trebuie puși pe primul loc când este vorba de un proiect, nu apartenența politică a primarului. Printre localitățile din județ pentru care Surdu a intervenit în rezolvarea problemelor se numără Amara, Armeniș, Bocșa sau Măureni.

Din 2021 de când a fost numit secretar de stat, Daniel Surdu a deschis ușa mai multor primari care veneau cu diverse probleme legate de proiectele pe care le aveau în derulare. Surdu nu a ținut cont de culoarea politică pentru că, spune el, comunitățile sunt cele care contează și nu trebuie să fie discriminate pe baza culorii politice pe care o au aleșii.

„Nu am făcut diferențe între comunități. Într-o comunitate nu există doar PNL-iști sau PSD-iști. Eu cred că într-o comunitate sunt opinii politice, nu oameni care se nască într-un anumit partid. Și atunci pe mine m-a interesat să ajut comunitățile, nu neapărat primarul. Primarul este reprezentantul acelei comunități. Indiferent de ce culoarea politică, vreau să vă mărturisesc că l-am ajutat inclusiv pe primarul de la Amara. Care este, cred, singurul primar de oraș de la AUR. Era vorba de malurile care au fost făcute tot pe POR pe lacul Amara și l-am ajutat cu problema legată de actul adițional de majorare a prețurilor și de echilibrare a cheltuielilor care trebuia semnat până la urmă de un alt minister. Mulți primari vin la mine. Într-un timp și postam când venea câte un primar la mine în birou. Am văzut că există cârcotași care se leagă și de acest aspect așa că am încetat să mai postez, tocmai pentru a nu le mai da apă la moară acestor hateri. Eu îmi văd în continuare de activitate. Unul dintre cei mai insistenți primari este Cristi Vela de la Armeniș. Mă sună cred că de două ori, de trei ori pe săptămână, altădată zilnic pentru că omul are o amploare la proiectele pe care le are în derulare fantastică. Și Brian Filimon este un primar insistent. Brian e și prietenul meu. Și Mirel Pascu a venit la mine și dacă am putut să ajut Bocșa, am ajutat-o. Nu pentru Mirel Pascu, v-am zis, am ajutat-o pentru oameni. Acesta e rolul meu acolo, să pot să contribui cu ceva în tot ceea ce ține de dezvoltarea administrativă”, a declarat candidatul Alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

surdu

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/