Dan Teodorescu, flictenizat înaintea concertului de la Reşiţa! „M-am simţit foarte bou, dar m-am ținut tare!“

Astăzi, cu o zi înaintea concertului de la Reşiţa al trupei Taxi, Dan Teodorescu a povestit cum a aflat că a devenit victima… flictenelor, în weekend, la Vama Veche.

Liderul trupei Taxi, Dan Teodorescu, a făcut azi o postare în stilu-i caracteristic pe contul său de Facebook. „M-au ros papucii în Vamă. M-am dus la farmacie să-mi iau plasturi. Doamna farmacistă mi-a zis: «Avem şi plasturi pentru flictene, doriţi?». Când a zis «flictene» m-am simţit foarte bou, dar m-am ținut tare, nici n-am clipit şi am zis: «Exact din ăştia voiam». Am ieşit afară şi m-am uitat pe cutie; scria «Plasturi pentru flictene (băşici)». Am vrut să mă-ntorc şi să-i zic: «Eu sunt convins că domnul Pleşu face flictene, că domnul Cărtărescu face flictene, că domnul Liiceanu face flictene, da’ io sunt din Pantelimon, doamnă; io fac băşici»“, a povestit Dan Teodorescu.

Probleme cu vocea! Care voce?

Cei care urmăresc postările de pe FB ale lui Dan Teodorescu sunt răsfăţaţi cu pilde pline de umor, din care nu lipseşte autoironia. Iată alte câteva mostre scrise de acesta în ultimul timp:

„De când fac sport dimineața mi s-a schimbat viața: sunt optimist, am o energie debordantă şi o permanentă stare de bine. Dar cel mai important mi se pare faptul că mi s-au îmbunătățit considerabil simțurile. Mai ales mirosul şi gustul; după câteva ture în jurul blocului, după un pic de gimnastică, după câteva flotări şi nişte abdomene, prima țigară are un miros fantastic şi un gust desăvârşit“.

„Mă opreşte un domn pe stradă în Cluj: «Este o onoare pentru mine să strâng mâna unui artist renumit ca dumneavoastră. Cântaţi în Piața Unirii, nu? Ştiți cumva la ce oră cântă Dan Bittman?»“

„I-am disprețuit amarnic pe fățarnicii ordinari care mi-au spus, zâmbind fals, în ultimii ani: «Vai, vă știu din 1999, sunteți complet neschimbat!». Astăzi, florăreasa de la colț mi-a zis, cu o expresie care reflecta o ușoară îngrijorare: «Ce-ați îmbătrânit, domnu’ Dan!». Mi s-a făcut brusc un dor cumplit de toți fățarnicii ăia ordinari“.

„Poate că greșesc, poate că sunt altele mult mai bune, dar ăsta e topul personal al miștourilor despre vocea mea:
Locul III – un domn, elev, pe net: «Ăsta când cântă parcă vorbește». Frust, scurt, la obiect.
Locul II – un domn, hipster, în Vama Veche: «Tu n-o să faci niciodată laringită, că nu cânți pe gât. Dar ai grijă să nu faci sinuzită». Fin, aluziv, complex.
Locul I – o doamnă, nevastă-mea, în casă: «Eu nu înțeleg cum poți să ai probleme cu vocea, că tu n-ai voce». O logică impecabilă“.

De Ziua Diasporei

Reamintim, de Ziua Diasporei, mâine, 15 august, de la ora 19, în Centrul Civic vor concerta două dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock din România: Taxi și Vunk. Primăria Reşiţa în colaborare cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, organizează, cu acelaşi prilej, de la ora 16, Conferinţa „Reşiţa e acasă!”. Se vor dezbate teme specifice privind studiul sociologic finalizat de Universitatea „Eftimie Murgu” şi Biroul de Cercetări Sociale din Bucureşti privind condiţiile în care reşiţeni ar fi determinaţi să revină definitiv acasă. Totodată, speakerii Fundației Romanian Business Leaders vor aborda subiecte privind oportunităţi de afaceri, programe de finanţare şi dezvoltarea unei afaceri în România.

Sursă foto: Facebook Dan Teodorescu