Dacii se adună la Timișoara. Eveniment inedit, organizat chiar în zona centrală a orașului

Majoritatea românilor sunt familiari în ultimii ani cu un anumit „trend” care promovează intens originea dacică a poporului nostru. În toate zonele țării, dacii au câștigat tot mai mulți „fani”, dar în Banat nu prea s-au organizat și evenimente publice dedicate ramurii noridce a tracilor. Până acum.

Duminica aceasta, un astfel de eveniment este organizat în Piața Libertății, chiar sub denumirea „Adunarea Dacilor”. Ca majoritatea evenimentelor, și acesta este promovat pe rețeaua de socializare Facebook, între orele 15-18, duminica aceasta, 13 ianuarie. „Evenimentul are scopul de a facilita întalnirea timișorenilor (timișenilor) care simt chemarea străbunilor noștri geto-daci. Astfel, creăm ocazia de a ne cunoaște, de a genera intenții și planuri prin care să aducem la lumină aspecte sociale, istorice, spirituale ale bunilor noștri geto-daci”, este mesajul postat în evenimentul promovat în mediul online.

Până luni, 25 de persoane au răspuns că vor participa la eveniment, iar alți 149 de utilizatori Facebook au postat că sunt interesați de eveniment. Organizatorii evenimentului sunt cei de la Adunarea Dacilor, o pagina creată la rândul ei pe rețeaua de socializarea. Până acum, cei de la Adunarea Dacilor au o „audiență” destul de redusă la „proporțiile” actuale ale Facebook: 533 de fani și 545 de urmăritori. Piața Libertății este aleasă drept loc de întâlnire deoarece acolo se află statuia lui Decebal.