Dacian Cioloș: „A fost prea puțin interes de a căuta soluții pentru a atrage investitori în Caraș-Severin!”

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, europarlamentar și lider al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a aflat vineri, 11 septembrie, la Reșița, unde a vorbit despre oportunitatea cetățenilor de a decupla de la butoanele administrației politicienii din partidele vechi și acoliții lor care de 30 de ani frânează modernizarea țării.

Conferința de presă din Parcul Tricolorului i-a avut invitați pe Adina Deaconu, candidata Alianței USR PLUS la Primăria Vermeș, pe Daniel Toma și Andrei Plujar, candidații Alianței la Primăria Reșița, respectiv Președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

Adina Deaconu a vorbit despre importanța implicării femeilor în politică: „Eu sunt o femeie puternică, eu candidez la Primăria Comunei Vermeș și cred că pot să schimb comuna Vermeș începând de la Primărie”.

Dacian Cioloș, copreședinte al Alianței USR PLUS, a declarat: „Județul Caraș-Severin este o zonă cu potențial care, din păcate, este rămasă în urmă din multe puncte de vedere pentru că e și izolată, e foarte puțin conectată la infrastructura regiunii sau infrastructura națională. A fost prea puțin interes de a căuta soluții pentru a atrage investitori în această zonă, de a oferi oportunități pentru ca investitorii să vină aici”.

Caraș-Severin are o moștenire naturală unică și un potențial de dezvoltare turistic, spune Dacian Cioloș: „Puține județe din România au patru parcuri naturale. Dar dacă ne uităm la drumurile de acces la aceste patru parcuri vedem că n-a existat cu adevărat preocupare de a le conecta la rețeaua turistică. Ca să nu vorbesc de faptul că unele dintre aceste parcuri (Semenic) încă nici nu au un plan de management. Asta ce înseamnă? Că putem tăia păduri la greu”.

În Caraș-Severin au alternat la conducere două partide, „cu anumiți sateliți, candidații au trecut dintr-o parte în cealaltă, de multe ori primari ca să își păstreze posturile, dar cam acolo am rămas și acum vedem care a fost potențialul celor 30 de ani și al celor două partide. Deci este vorba și despre o schimbare de atitudine, nu doar de a alege omul cel mai bun“. Dacian Cioloș a adăugat că Alianța USR PLUS și-a propus să creeze o breșă în administrația publică și să transparentizeze cât mai mult deciziile care se iau, inclusiv în cheltuirea banilor publici.

Daniel Toma, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Reșița: „Eu cred că în politică este vorba despre a face bine societății, a face bine oamenilor pe care-i reprezinți, a da dovadă de normalitate și a lăsa deoparte aroganța. Prin echipa pe care o avem aici, la nivel local, dar și sprijinul de care ne bucurăm la nivel central cred că vom reuși împreună ca în perioada următoare stradă cu stradă să schimbăm Reșița, Caraș-Severin, România”.

Andrei Plujar, candidatul la Președinția Consiliului Județean Caraș-Severin: „Mă bucur să vă spun că Alianța USR PLUS astăzi numără în Caraș-Severin peste 1000 de membri și că avem candidați în 90% din UAT-urile din județ, lucru care părea imposibil în 2016 când am făcut o campanie la parlamentare în șapte oameni. Iată că astăzi Alianța USR PLUS este o forță și în Caraș-Severin și aceasta arată că și cărășenii își doresc cu adevărat o schimbare în ceea ce privește clasa politică. Putem să facem din județul Caraș-Severin «Casa Noastră», o casă pentru toți, nu doar pentru hoți!”.

(E)