„Dacă spitalul nu este ajutat de «patron», oricine ar veni director nu poate să rezolve singur”

ioan dragomir prefect (2)

Începând de astăzi, Spitalul Județean de Urgență Reșița are conducere nouă. O schimbare forțată, care nu va aduce nimic bun dacă managerul nu este ajutat de Consiliul Județean și relația dintre instituții rămâne aceeași, consideră prefectul Ioan Dragomir.

Este prima zi de lucru pentru noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița, cel care preia atribuțiile de la Alina Stancovici. Călin Mircea Laza, cel care a mărturisit că nu cunoaște situația unității sanitare din Reșița, ar trebui să revoluționeze sistemul de sănătate din Caraș-Severin. Slabe șanse, dacă relația dintre spital și Consiliul Județean nu se schimbă, consideră prefectul Ioan Dragomir.

„Sper să fie mai multă înțelepciune din partea tuturor fiindcă totuși Spitalul Județean este o unitate foarte importantă, e adevărat, cu multe probleme. Anul trecut, la nivelul Parlamentului, s-au rezolvat problemele arieratelor din perioada respectivă, însă, dacă spitalul nu este ajutat de «patron», de Consiliul Județean, de unul singur, oricine ar veni acolo director, nu poate să rezolve.”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ioan Dragomir crede că decizia de demitere a Alinei Stancovici este una forțată și ar fi fost firesc să se aștepte raportul de autoevaluare pentru anul 2022. „Astăzi (n.r. luni, 28 mai) am primit și dispoziția de desfacere a contractului de muncă al managerului. Era demult pusă pe tapet, în special de către conducerea județului, de către Consiliul de Administrație care luase o hotărâre cu ceva timp în urmă. Eu cred că nu este o măsură normală, este o măsură un pic forțată. Cred că nu se întâmpla nimic dacă se aștepta să se facă și evaluarea pe 2022 a activității. Am văzut, din documentele pe care le-am primit până la această dată, că s-a cerut raportul de autoevaluare, indicatorii și cred că nu mai dura mult până se putea face și această evaluare.”, spune prefectul.

1000x200 dacus 02

Cât despre noul manager, Ioan Dragomir spune că nu știe nimic mai mult decât arată CV-ul lui Călin Mircea Laza. „Nu știu cu ce intenții vine, cu ce poftă de lucru vine, în situația care există la ora actuală în cadrul spitalului și în relația cu Consiliul Județean.”

Prefectul se așteaptă însă la o nouă contraofensivă din partea Alinei Stancovici, cu atât mai mult cu cât are deja în palmares trei decizii favorabile din partea instanței.

publicitate si promovare online banner maxagro