„Dacă România ar fi un pacient, astăzi ar fi deja la terapie intensivă!”

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, spune că pandemia „a lovit România în față” și avertizează că urmează „o lovitură economică direct în plex”.

Fostul premier spune că, fără a rezolva criza medicală, nu se poate vorbi despre relansarea economiei, de întoarcerea copiilor la școală sau de păstrarea locurilor de muncă. „Iohannis și Guvernul său au eșuat catastrofal. Nu au avut niciun plan concret pentru combaterea pandemiei! Toate deciziile lor au fost luate în funcție de sondaje. Au ignorat opiniile specialiștilor. Mai grav, prin măsurile luate, au creat doar haos, neîncredere și confuzie în rândul cetățenilor. Statul ar fi trebuit să fie un partener real al cetățenilor în această perioadă. În schimb, Iohannis și Guvernul au divizat societatea, au jucat politic sănătatea oamenilor. Doar pentru a-și acoperi eșecul. În loc de încredere și credibilitate, românii au primit doar haos, aberații și bâlbâieli”, spune Sorin Grindeanu

El îi acuză pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban de „dezastrul sanitar” din România și spune că nu se mai poate continua așa. Grindeanu nu doar critică măsurile actualului Guvern, ci prezintă și planul PSD pe sănătate, un plan care pune oamenii pe primul loc. „Să punem sănătatea pe primul loc! Să punem țara pe primul loc! Suntem onorați că în acest demers îi avem alături de noi pe cei mai buni specialiști în domeniul medical pe care îi are România. Toate măsurile din planul PSD pentru combaterea pandemiei sunt luate de experți, nu de impostori ca la PNL. Sunt măsuri concrete, coerente, care vor ajuta România să treacă de această criză și să revenim mai puternici! Planul PSD poate fi pus în aplicare din prima zi. Este un plan simplu, pe care fiecare român îl poate înțelege și îl poate sprijini. De aceea, fiecare român va fi parte a acestui plan”, adaugă fostul premier.