Liviu Groza, un om complet, la împlinirea a 80 de ani se întreba dacă sănătatea îl va lăsa să mai muncească. La o vârstă la care alți oameni au depus demult armele stimulării creierului prin citit, documentat sau studiat.
Iată că istoricul caransebeșean a ajuns la venerabilă vârstă de 85 de ani și îi uimește pe toți cei apropiați prin lansarea unei noi lucrări istorice dedicată evident Regimentului de Graniță Româno – Bănățean nr. 13, care și-a avut sediul la Caransebeș și căruia colonelul în rezervă și-a dedicat peste 40 de ani din viața sa, pentru a descoperi și a scoate la lumină lucruri noi.
Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a adus un Omagiu istoricului Col. (r) Liviu Groza la aniversarea a 85 de ani de viață. Motivul organizării acestei acțiuni a fost promovarea personalităților în viață care se străduiesc din răsputeri să mențină un mediu cultural decent, așa cum este și cazul lui Liviu Groza, care prin activitatea sa științifică a adus un plus de valoare istoriei locale a Banatului Montan. Cu această ocazie a avut loc și cea de-a V-a ediție a Colocviului Național al Regimentelor Românești de Graniță, unde specialiști din domeniul istoriei au susținut comunicări legate de acest subiect. Scopul întrunirii l-a constituit identificarea trecutului unitar al graniţei militare austriece. Directorul muzeului din Caransebeș, Adrian Ardeț, a prezentat următoarea lucrare a colonelului Liviu Groza, cu titlul: „Aspecte din activitatea Regimentului de Graniță Româno – Bănățean Nr. 13 din Caransebeș“.