Dă-i cu aviara până vine vara!

Alo, băieții de la Capitală, terminați, bre, cu molimile voastre! Țineți-le pentru voi și spălați-vă cu ele pe cap. Dacă vă cer ăia de la UE statistici, dați-le câte vor, dar nu vă mai țineți de cioace. Mai ieri băteați toba că țara era bântuită de gripa aviară la găini, de boala vacii nebune și de pesta porcină africană, acum văd că ați scos la interval gripa aviară la curcani. Bă, voi ăștia care vă ocupați de agricultură, în frunte cu taica Pătru Daea, sunteți întregi la cap sau ați luat-o pe arătură?

După ce ani la rând ați distrus șeptelul de animale, sacrificând milioane și milioane de găini, porci și vaci, acu’ vi s-o pus pata pe curcani. Pe curcanii de rasă, îngrășați în fermele zootehnice din țara asta care nu mai are noroc la nimic din ceea ce crește în bătătura țăranului devenit peste noapte fermier. Nu are noroc, bă, și nu din cauza lui, ci din pricina ălora din adevăratul capitalism care nu mai are unde să-și vândă marfa. Noi omorâm, doar la o singură strigare, peste 220.000 de curcani, iar ăia de afară ne umplu supermarketurile cu curcanii lor. Bună afacere, fir-aș al dracului să fiu! Sau cum ar fi zis Gogu al meu, se întâlni hoțul cu prostul.

Bă, am înnebunit cu toții? Adică găinile, porcii, vacile și curcani n-au altă treabă de făcut decât să se îmbolnăvească, în timp ce viermișorii, greierașii și lăcustele, ce vor ajunge în curând în bucătăria noastră, plesnesc de sănătate? Zău, mă? De unde ați scos-o și pe asta? De la cumătra Ursula von der Leyen sau din căpățâna voastră? Păi bine, bă, sute de ani porcii, vacile, găinile și curcanii n-au avut nici pe dracu și dintr-o dată apare virusul. Nu știu, frate, cum o făcut, cum n-o făcut, o fi sărit gardul ori s-a strecurat prin crăpătura ușii de la fermă, cert e că noi ne-am pus să omorâm curcanii unul câte unul că, deh, am vrut să fim mai catolici decât papa de la Roma și i-am sacrificat, chit că ei nu ne primesc în Schengen. În schimb, ungurii, pe care îi doare la bască de directivele UE, i-au căsăpit de cum au observat că picoteau a gripă, i-au tranșat și ambalat frumos, după care i-au expediat la România. Cine știe câtă carne de curcan virusată a mâncat bietul consumator român până s-au prins autoritățile de șmecherie…

Și după ce ne-au lovit toate aviarele și bolile porcine, parcă văd că la Paște ne trezim și cu pesta micilor rumegătoare. Adică a oilor. Atunci să te ții, frate, sacrificări în masă, căci, vorba aia, pesta și gripa aviară nu trec decât cu cuțitul și satârul. Dar până atunci, bat în lemn, să nu rămânem și fără solzul de pește că se aude că a dat boleșnița și în păstrăvi. „Boala ochilor mari” sau prescurtat SHV, un virus care atacă păstrăvii. Până acum, vreo 18 tone au fost prăjite bine, bine de n-a mai rămas nici coadă din bietul păstrăv-curcubeu. Pot să bat în lemn până mi s-o urî. Ce ne este scris la Bruxelles este musai să se împlinească!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/