D-ale pompierilor. Locuință în flăcări din cauza unei lumânări

Interventie pompieri
promovare online Timisoara Casa Auto

Pompierii cărășeni au avut câteva zile încărcate. Au intervenit inclusiv pentru stingerea unui incendiu într-o locuință unde proprietarul a lăsat o lumânare nesupravegheată.

O primă intervenție la final de săptămână a fost în localitatea Valea Bolvașniței, acolo unde vineri, în jurul orei 19.30, în urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau la un obiect de mobilier în dormitor, suprafața afectată fiind de aproximativ 20 mp. Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat rapid, în limitele găsite, fără a se extinde la întreaga încăpere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind o lumânare lăsată nesupravegheată.

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, pompierii recomandă să se respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

promovare banner maxagro
  • amplasați întotdeauna lumânările sau candela pe o suprafață netedă, rezistentă la căldură, într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să lase să cadă picături de ceară fierbinte;
  • nu vă aplecați asupra lumânărilor: s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
  • nu amplasați lumânările sau candela aprinsă în locuri unde pot ajunge copiii și animalele, pentru a nu le răsturnă și provoca incendii;
  • stingeți întotdeauna lumânările sau candela, înainte de a le muta sau dacă trebuie să părăsiți încăperea.

Nu au lipsit în ultimele zile nici incendiile de vegetație uscată. Pompierii militari au acționat pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată în localitățile Moldova Nouă și Carașova, fiind afectate peste 20 ha de teren. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații deschise.

Cât privește accidentele rutiere, pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul a două accidente rutiere produse pe raza localităților Teregova și Domașnea. În urma evenimentulor nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

publicitate tmc 640