Cuverturi de pat potrivite pentru locuința ta

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Căminul este spațiul pe care îl amenajăm conform necesităților și plăcerii personale și este important să dăm atenție creării unui ambient cât mai plăcut, care să ne ajute să ne relaxăm, să ne simțim bine. Patul sau canapeaua sunt obiecte de mobilier principale, foarte utilizate, ce necesită protecție și poți face acest lucru cu ajutorul unor cuverturi de pat care sunt și elemente decorative pentru încăperea respectivă. În acest fel îmbini utilul cu plăcutul și păstrezi curate așternuturile sau tapițeria canapelei, dar aduci și o notă de proaspăt, schimbând aspectul camerei cu o cuvertură nouă.

Pentru un living, indiferent că vorbim de canapea sau fotolii, poți opta pentru cuverturi pat din materiale care nu alunecă, cum ar fi bumbac, lână sau catifea, pe cât posibil mai ușoare, deoarece aceasta vor necesita o curățare regulată, dacă sunt utilizate zilnic. Micro-fibra este un material sintetic, ușor de întreținut, durabil și care își păstrează în timp intensitatea culorilor, de aceea poate fi opțiunea ideală pentru o cuvertură ce protejează canapeaua, dacă alegi un model care are un sistem de prindere ce împiedică alunecarea.

publicitate online in ziar Express de Banat

Imitația de blană este un alt material pe care îl poți alege pentru cuvertura din living. Blana artificială este în majoritatea cazurilor din poliester, foarte rezistentă, moale și călduroasă și o poți asociația cu pernuțe decorative din același set sau achiziționate individual. Dimensiunile canapelei sau fotoliului trebuie măsurate cu atenție pentru a alege un produs care să se potrivească și să acopere conform dorințelor suprafețele. Culoarea și modelul se recomandă să fie armonizate cu celelalte elemente din încăpere, dar e indicat să alegi imprimeuri ușor de curățat și culori ce rezistă la utilizare intensă.

Dormitorul tău merită culoare și eleganță inclusiv cu ajutorul unor cuverturi pat de calitate, care contribuie la crearea unui ambient plăcut și protejează lenjeria de pat de uzură și murdărie. Cum să alegi o cuvertură potrivită când ai atât de multe opțiuni, poate fi o provocare pe măsură. Cel mai important aspect se referă la respectarea dimensiunilor patului care trebuie acoperit. Măsoară cu exactitate dimensiunile patului pentru care cumperi cuvertura și ține cont până unde vrei să îmbrace patul pe laterale (deloc, până la jumătate sau în întregime). Producătorii au pus pe piață o diversitate de dimensiuni, astfel încât este aproape sigur că vei găsi mărimea potrivită. În funcție de pat, sunt cuverturi pat de o persoană (cele mai întâlnite cu dimensiuni de 120/200 cm) și cuverturi pat dublu (cu mărimi variabile, ce depășesc 160/200 cm).

Materialul din care cuvertura e confecționată este un alt aspect pe care să îl ai în vedere atunci când te gândești să îți dotezi patul cu o protecție. Fie că îți dorești materiale naturale (bumbac, lână, in), amestec sau sintetice, nu face rabat la calitatea materialului, chiar dacă prețul este uneori mai mare. Asigură-te că este unul rezistent, care nu se destramă sau rupe după câteva utilizări și că își păstrează culorile timp îndelungat. Bumbacul permite ventilația și este prietenos cu pielea, dar are tendința de a se subția în timp. Inul, lâna sau flanelul sunt preferabile cuverturilor pe care le utilizezi iarna, satinul, acrilul, jerseul sau vâscoza sunt mai subțiri și le poți utiliza vara, așa că e util să ai o variantă pentru sezonul cald și una pentru sezonul rece. Poliesterul este durabil și este o opțiune bună dacă dorești să folosești acest accesoriu doar pentru aspect. Microfibra este un material sintetic superior poliesterului, ușor de întreținut, foarte rezistent și are avantajul că nu se șifonează. Curățarea trebuie făcută mai des deoarece are tendința de a reține praful și impuritățile.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Tipul cuverturii poate fi diferit și ai de ales între cuverturi pat simple sau la set, cuvertură matlasată, cuvertură tip pilotă sau tip pătură.

Cuvertura matlasată este alcătuită din trei părți: două fețe care pot fi identice sau diferite ca material și model și partea din mijloc, cu rol de protecție termică. Matlasarea este procedeul prin care umplutura se fixează, pentru a nu se mișca aleator, prin coasere, în diverse modele, de fața cuverturii. Grosimea, densitatea și tipul umpluturii (fibre siliconice, poliester, lână sau pene) determină gradul de protecție termică. Acest tip de cuvertură este mai subțire decât pilota și mai groasă decât pătura și se poate spăla în mașina de spălat rufe.
Cuvertura tip pilotă este de fapt o cuvertură matlasată cu umplutură de grosime mai mare, pe care o poți folosi pentru învelit. Materialele din care este confecționată dau gradul de protecție termică și caracteristicile de curățare. O poți utiliza cu cearceaf sau fără și are avantajul că simplifică mult întreținerea zilnică a patului.

Pătura, țesută sau tricotată, este poate cel mai vechi tip ce cuvertură, ca element de decor folosit în poporul nostru. Cu modele diverse, geometrice sau inspirate din natură, din materiale naturale sau sintetice, de mărimi sau grosimi diferite, aceste cuverturi pat sunt dintre cele mai utilizate și în prezent și le găsești într-o varietate de modele în magazine.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/